Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Н. Котова, провідний фахівець з питань зайнятості Світловодської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості
Дата: 2 липня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2018/07/02/rinok-pratsi-jak-na-kirovogradschini-pratsevlashtovujut-molod-.htm
суспільство, 2 липня 2018

Ринок праці: як на Кіровоградщині працевлаштовують молодь?

Н. Котова, провідний фахівець з питань зайнятості Світловодської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості


Молодь є специфічною соціально економічної групою населення, яка потребує додаткових заходів підтримки на ринку праці. Це підтверджується аналізом причин молодіжного безробіття. Основними факторами, які впливають на працевлаштування та інтеграцію молоді в трудову діяльність є особистий потенціал і самооцінка, мотиви і ціннісні орієнтації, ступінь професійного самовизначення, рівень і якість освіти, місце проживання, ступінь поінформованості, наявність трудової біографії та соціальна захищеність.


Важливу роль у сприянні працевлаштуванню молоді України відіграє діяльність Державної служби зайнятості. Саме тому, фахівці Світловодської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятостіпроводять активну профінформаційну роботу серед безробітної молоді району.


  Молодий чоловік Максим К. після звільнення зі строковоїслужби в Збройних силах України, повернувся до рідного міста та звернувся за допомогою у працевлаштуванні до центру зайнятості, де йому були надані різноманітні профінформаційні послуги. До служби в армії, юнак закінчив професійний будівельнийліцей, у якому здобув професії «Машиніст крана автомобільного» та«Водій автотранспортних засобів».На одній з консультацій фахівець служби зайнятості запропонував Максиму К. вакансію водія автотранспортних засобів на ПРАТ «Кіровоградобленерго». На сьогодні колишній безробітний працює на даному підприємстві та задоволений умовами праці.

  Безробітна Надія К., молода мама, нещодавно звернулась за пошуком роботи до центру зайнятості, має вищу освіту, останнє місце роботи–СП ТОВ «Світловодськпобут» (слюсарем контрольно-вимірювальних приладів). Жінка активно й регулярно відвідувала інформаційні заходи та семінари.Фахівець центру зайнятості підібрав Надії підходящу роботу на Товаристві з обмеженою відповідальністю «ВАТ ОЛІМП» за професією інженер з вентиляції. Наразі молода жінка дуже задоволена роботою та умовами праці.


Нагадаємо, протягом січня-травня 2018 року за сприяння державної служби зайнятості було працевлаштовано 3733 молодихгромадянина.



1651Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: