Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Сектор комунікації поліції Кіровоградської області
Дата: 19 червня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2018/06/19/pora-vidpochinku-vidpovidalnii-period-dlja-batkiv-diti-jakih-perebuvajut-na-litnih-kanikulah.htm
суспільство, 19 червня 2018

Пора відпочинку – відповідальний період для батьків, діти яких перебувають на літніх канікулах

Сектор комунікації поліції Кіровоградської області


На жаль, із різних причин не всі родини мають змогу відправити свою малечу на відпочинок до літніх таборів. У той час, як працюючі батьки йдуть на роботу, їх діти залишаються вдома самі, можуть самостійно відвідувати магазини, парки, ходити на прогулянки з однолітками. 


Поліцейські радять дорослим завжди дотримуватися порад, які можуть вберегти вашу дитину від неприємностей.


- За можливості, не залишати малолітніх дітей без нагляду вдома. Якщо ж такої ситуації не уникнути, роз’ясніть дитині правила безпечного користування електроприладами або ж не дозволяйте користуватися ними у разі вашої відсутності взагалі.


- Забороняти дітям самостійно відкривати вікна та виходити на відкриті балкони. За можливості, встановіть запірні системи, які не дозволять впасти з висоти.


- Заборонити дітям відчиняти двері стороннім людям. У тому числі, якщо вони представляються працівниками перевіряючих служб, продавцями, або ж «знайомими» батьків.


- Забезпечити дітей мобільним зв’язком, яким вони можуть і повинні скористатися у разі потреби.


- Приділяти достатньо часу особистому спілкуванню, довірливим розмовам та слідкувати за тим, із ким спілкуються діти у соцмережах.


Батькам підлітків, які виходять із дому без супроводу дорослих:

- Необхідно провести з дітьми бесіду щодо суворого дотримання правил дорожнього руху! Роз’ясніть, що дорогу слід переходити у спеціально відведених для цього місцях,  уважно дивитися на дорогу, у жодному разі не вибігати на проїзну частину.


- Неповнолітні, які мають у користуванні велосипеди в обов’язковому порядку повинні вдягати захисні шоломи та використовувати такий вид транспорту на доріжках, де не рухається легковий та великогабаритний транспорт.


- Батькам бажано мати постійний зв’язок із дітьми.


- Не допускати аби їх нащадки проводили дозвілля в сумнівних компаніях, розважалися поблизу водойм, купалися без нагляду дорослих.


-  Категорично заборонити вживати алкоголь та тютюнопаління. 


Для батьків, які вирушають із малолітніми дітьми та підлітками на відпочинок:

- Не слід, навіть у вашій присутності, дозволяти дітям розводити вогнища, користуватися легкозаймистими сумішами.


- Не допускати купання дітей у водоймах без постійного нагляду дорослих, та заходити у воду, де рівень води вище від їх власного зросту.


- Заборонити відходити від вас на відстань, коли дитина може втратити вас із поля зору і загубитися, або ж ви не зможете почути, як вона кличе вас на допомогу!


Шановні батьки, ви маєте стати кращим друзями і підтримкою для своїх дітей! Ще раз поговоріть із ними про необхідність бути пильним та обережним, відповідально ставитися до своєї безпеки, дотримуватися правил дорожнього руху, утриматися від екстремальних розваг.


У разі потреби ваші діти повинні пам’ятати, за якими номерами телефону вони можуть в будь-який ситуації звернутися за допомогою до поліції чи рятувальної служби.


фото умовне - google.com.ua

2887Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: