Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Новицька Ірина Олександрівна
Дата: 14 червня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2018/06/14/zaproshennja-fizichnoi-osobi-inozemtsja-abo-osobi-bez-gromadjanstva-vidvidati-ukrainu.htm
суспільство, 14 червня 2018

Запрошення фізичної особи іноземця або особи без громадянства відвідати Україну

Новицька Ірина Олександрівна

1 березня 2017 року Кабінетом Міністрів України була прийнята Постанова за № 118« Про затвердження Правил оформлення віздля в’їзду в Україну і транзитного проїзду через її територію», якою передбачається необхідність нотаріально посвідченого запрошення фізичної особи іноземця або особи без громадянства. Після затвердження цих правил, іноземцям ( включаючи громадян колишнього СНГ) та особам без громадянства, для відвідування України, необхідно мати таке запрошення. В зв’язку з чим, актуальне питання що саме повинно містити таке запрошення та які документи необхідні для його нотаріального посвідчення.

При вчиненні нотаріальної дії  нотаріуси  встановлюють  особу учасників  цивільних  відносин,  які  звернулися  за  вчиненням нотаріальної дії. Встановлення  особи  здійснюється  за  паспортом  громадянина України  або  за іншими документами, які унеможливлюють виникнення будь-яких  сумнівів  щодо  особи  громадянина,  який  звернувся за вчиненням  нотаріальної  дії (паспорт громадянина України, паспорт громадянина  України  для  виїзду  за  кордон,  дипломатичний  чи службовий  паспорт,  посвідчення  особи  моряка, посвідчення члена екіпажу,  посвідка  на  проживання  особи,  яка  мешкає в Україні, національний  паспорт  іноземця  або  документ,  що  його замінює.

Також, вам необхідно знати, що в паспорт необхідно вчасно вклеїти фото ( в 25 та 45 років), інакше паспорт недійсний і прикро коли по цій причині відкладається вчинення будь-якої дії.

Саме запрошення повинне містити ім’я, по батькові фізичної особи, яка запрошує,

реквізити її паспортного документа та посвідки на постійне чи тимчасове проживання (для іноземців та осіб без громадянства), адресу проживання.

Інформація, яку ви повинні надати для запрошення:

прізвище, ім’я, по батькові запрошеної особи,

відомості про її дату та місце народження,

громадянство,

реквізити паспортного документа ( документ, за яким запрошена особа буде перетинати кордон України),

місце проживання,

мету поїздки,

період запланованого відвідання України,

кількість в’їздів та місце проживання в Україні,

зобов’язання фізичної особи взяти на себе можливі витрати, пов’язані з перебуванням та виїздом з України запрошеної особи.

До запрошення додаються копії паспортного документа та посвідки на постійне чи тимчасове проживання (для іноземців та осіб без громадянства) в Україні приймаючої сторони — фізичної особи.

Більш детальну інформацію ви можете отримати за телефоном 24 78 74 або за адресою: місто Кропивницький, вулиця Гоголя, будинок 95/46, квартира 27, що є робочим місцем нотаріуса.

Приватний нотаріус Кропивницького міського нотаріального округу Новицька Ірина Олександрівна.

1595Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: