Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: "Кіровоград24"
Дата: 22 травня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2018/05/22/na-vikonkomi-taki-protjagnuli-bezpretsedentne-pidvischennja-tarifiv-na-viviz-smittja-zgodom-pidvischat-sche.htm
суспільство, 22 травня 2018

На виконкомі таки «протягнули» безпрецедентне підвищення тарифів на вивіз сміття, згодом підвищать ще

"Кіровоград24"


Як вже повідомляв раніше сайт «Кіровоград24» сьогодні, 22 травня, на засіданні виконавчого комітету міста Кропивницького було повторно винесено питання Про підвищення тарифів на вивіз твердих побутових відходів у місті Кропивницькому.


Ініціатором підвищення виступила компанія монополіст ТОВ «Екостайл». На минулому виконкомі лише 9 з 17 присутніх членів виконкому підтримали пропозицію цього підприємства. Тому рішення прийнято не було. Проте представники підприємства настійливо «хотіли» підвищення тарифу тому проект рішення було винесено повторно на сьогоднішнє засідання.


За словами членів виконкому профільний заступник міського голови Олександр Мосін особисто телефонував членам виконкому і просив бути присутніми на засіданні і підтримати підвищення тарифів.


Нагадаємо, що відповідно до рішення тарифи піднімуться для різних категорій споживачів від 25 до 37%. Але, як з’ясувалося в ході бурхливого обговорення цього проекту рішення найближчим часом очевидно буде ще одне підвищення.


Так, на запитання члена виконавчого комітету Олександра Дануци чи враховано в плановому тарифі майбутнє підвищення тарифу на захоронення ТПВ представник «Екостайлу» сказала, що ні. Тому Дануца зауважив, що очевидно найближчим часом підприємство, що займається захороненням сміття на міському полігоні звернеться до виконкому також з пропозицією підняти і їх тарифи. Після чого «Екостайл» знову буде звертатися з пропозицією корегування в більшу сторону своїх тарифів.


Також в інвестиційному плані «Екостайл» врахував пропозицію Олександра Дануци і передбачив в цьому році встановлення 70, а в наступному понад 100, контейнерів для роздільного збору сміття. Проте Дануца зазначив, що та картинка якою в інвестиційному плані це було підприємством ілюстровано виглядає фарсом. Адже підприємство показало, що встановить пластикові контейнери окремо для збору паперу, скла, органічних відходів та пластику. При цьому, за словами члена виконкому, за кілька років вони не спромоглися встановити навіть елементарні сітки для збору пластикових пляшок. І Кропивницький залишається, ледь не єдиним, обласним центром де взагалі немає поняття роздільного збору сміття.


Також представники «Екостайлу» повідомили, що в цьому році замінять 470 контейнерів замість тих, що зносилися. Враховуючи, що в місті існує близько 200 контейнерних площадок на кожній з них буде в середньому замінено понад 2 старі контейнери на нові.


Врешті після обговорення питання таки набрало необхідну кількість голосів. За проголосували 14 з 16 присутніх члени виконкому. Зокрема: Олександр Мосін, Андрій Табалов, Наталя Дзюба, Олександр Грабенко, Олександр Кришко, Руслан Фросіняк, Лариса Онул, Наталья Артеменко, Олександр Шевченко, Андрій Паливода, Артем Касьяненко, Юрій Демець, Ігор Білецький, Віталій Вязовцев.


Проти проголосував Олександр Дануца, а Дмитро Голуб - утримався.


В результаті сьогодні, 22 травня, виконавчий комітет міської ради затвердив нові тарифи на вивезення твердих побутових відходів: для мешканців приватного сектору він становитиме 15,03 грн. з однієї особи в місяць, для населення багатоквартирних будинків - 11, 37 грн. з однієї особи в місяць.



фото - ecostyle.in.ua

2126Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: