Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: В. Удовіцька, провідний фахівець з питань зайнятості відділу надання соціальних послуг Новомиргородського районного центру зайнятості
Дата: 18 травня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2018/05/18/u-novomirgorodi-uchnjam-shkoli-internetu-pojasnjuvali-scho-sotsialni-jarliki-ne-vplivajut-na-profesiinii-uspih.htm
суспільство, 18 травня 2018

У Новомиргороді учням школи-інтернету пояснювали, що соціальні «ярлики» не впливають на професійний успіх

В. Удовіцька, провідний фахівець з питань зайнятості відділу надання соціальних послуг Новомиргородського районного центру зайнятості



З метою інформування учнів про світ професій та надання школярам допомоги у виборі майбутньої професії, фахівці Новомиргородського районного центру зайнятості регулярно здійснюють профорієнтаційні зустрічі з випускниками загальноосвітніх навчальних закладів.


Не мало уваги фахівцями Новомиргородськогорайонного центру зайнятості приділяється профорієнтаційній роботі зі школами-інтернатами, серед яких і загальноосвітня спеціальна школа-інтернат І-ІІ ступенів інтенсивної педагогічної корекції.


У цьому інтернаті навчаються діти з непростою долею, багато хто з них походить з неблагополучних сімей, а дехто і взагалі не має батьків. До таких дітей потрібен особливий підхід. При спілкуванні з ними, фахівці часто виявляють, що в багатьох із з них занижена самооцінка, не вистачає впевненості у завтрашньому дні і в своїх силах, а ще вони живуть під гнітом причепленого ярлика «інтернатовець». Так, один із учнів, під час спілкування з фахівцями Новомиргородського районного центру зайнятості, поставив питання, чи візьмуть його на роботу в патрульну поліцію, «бо я ж інтернатовець».


Соціальні «ярлики» жодним чином не впливають на майбутню професію і роботу.Тому для учнів школи-інтернату дуже важлива психологічна підтримка, яку надають психологи та соціальні педагоги інтернату Світлана Наливайко Анатоліївна, Інна Ярмарковська та Світлана Локоцька.


Зі своєї сторони фахівці Новомиргородського районного центру зайнятостінамагаються надати цим дітям якомога більше інформаціїі про світпрофесії, і про великий попит на робітничі професії на сучасному ринку праці. Також для школярів проводяться профорієнтаційні урокищодо вибору професії, груповіпрофконсультаційні заходи, а нещодавно було проведено інтелектуально-ігровий захід «Хто зверху», у якому узяли участь учні8-го і 9-го класів:змагаючись діти проявили неабияку обізнаність в професіях та з великим захопленням брали участь у конкурсах.


    


1777Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: