Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Надія Ухаліна, "Кіровоград24"
Дата: 10 травня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2018/05/10/u-kropivnitskomu-prezentuvali-rezultati-pershogo-etapu-proektu-zdorovii-zir-.htm
суспільство, 10 травня 2018

У Кропивницькому презентували результати першого етапу проекту «Здоровий зір»

Надія Ухаліна, "Кіровоград24"


Сьогодні, у Прес-клубі міста Кропивницького, відбулася прес-конференція, у ході якої презентували результати першого етапу проекту, ініційованого нардепом Яринічем «Здоровий зір».


Цей проект є всеукраїнським, Кропивницький долучився до нього з березня 2018 року. В рамках проекту передбачено перевірити зір у школярів молодшого віку.


«З вересня 2016 по грудень 2017 перевірили більше 3000 дітей старших 10 років, всього 20 шкіл по Україні.  Загалом, перевірка зору в однієї людини займає 10-15 хвилин», - говорить Юлія Гаркуша – керуюча оптики «Люкс-оптика» у місті Кропивницький.


«Ми мало приділяємо уваги зору, з цією проблемою можна жити, але це може мати досить серйозні наслідки, які потім буде складно або взагалі неможливо виправити. Відомо, що навіть телевізор не так впливає на зір, як гаджети. Сьогодні ми говоримо про те, як профілактувати ці процеси. Треба дослідити стан зору наших дітей, і ми взялися за це. Порушення зору у дитини спеціалісти мають виявити до 12 років. Тоді можна говорити про лікування і гарні результати. Але сьогодні з цим виникає проблема, тому, що відмінені медогляди під час вступу до школи чи садочка. І більшість батьків може просто не звернути увагу на те, що дитина почала жмуритись чи недобачати. І саме такі акції, як «Здоровий зір» допоможуть виявляти будь-які відхилення від норми», - говорить Костянтин Яриніч народний депутат, заслужений лікар України.


У період з березня по кінець квітня учням 2-3 класів НВО№ 6 випала можливість бути залученими до національного соціального проекту «Здоровий зір» на офтальмологічній базі медичної установи «Люкс-оптика»


«Перша, школа, якій було запропоновано взяти участь у проекті - 6 школа, наступною є п’ята гімназія імені Тараса Шевченка. Буває так, що у батьків немає часу займатися здоров’ям дітей. Ми сподіваємося, що цей проект стане тим, що дійсно допоможе нашим дітям зберегти зір», - зазначила Лариса Костенко – начальник управління освіти і науки у місті Кропивницький.


Усього у Кропивницькому обстежили близько 200 дітей, у 25% виявлено патології, міопія, - 41% (близорукість).


«Обстеження проходили учні 2-3 класів, першачки ще до відміні медоглядів встигли їх пройти. Тож нам теж було цікаво, що далі відбувається з їхнім зором під час навчального процесу. Ми вдячні за таку можливість. Пройшли обстеження лише ті діти, батьки яких дали письмову згоду. Якщо виявлялись якість порушення то батькам надавались письмові рекомендації, або пропозиція з"явитись на консультацію до офтальмолога. Ми не переривали навчальний процес, а проводили огляд в післяурочний час», - розповіла директорка НВО №6, Надія Кравченко.


2610Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: