Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Відділ організації профорієнтації Кіровоградського обласного центру зайнятості
Дата: 26 квітня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2018/04/26/dolinski-shkoljari-stali-uchasnikami-proektu-stan-studentom-na-odin-den-.htm
суспільство, 26 квітня 2018

Долинські школярі стали учасниками проекту «Стань студентом на один день»

Відділ організації профорієнтації Кіровоградського обласного центру зайнятості


Кожен з нас хоча б раз у житті замислювався над тим, ким хоче стати у майбутньому, з чим пов’язати свою долю. Довго думаючи і сперечаючись, переглянувшибезліч матеріалів про навчальні заклади, багато хто все одно не бачить себе у майбутньому. Як же страшно помилитися у виборі майбутньої професії! Для того, щоб учні змогли свідомо підійти до вибору майбутньої професії, навчального закладу та практично перевірити свій вибір, дізнатися про студентське життя Кіровоградський обласний центр зайнятості продовжує реалізацію профорієнтаційного проекту «Стань студентом на один день».


Кіровоградський медичний коледж ім. Є. Й. Мухіна, один із найстаріших закладів області,завжди у центрі подій.Цього разу він радо відкрив дверіучням комунальних закладів «Долинська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 4 Долинської районної ради» та «НВК «Долинська гімназія – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 3 Долинської районної ради». Переступивши поріг коледжу, старшокласники відразу поринули у вир студентського життя. Відвідали практичні, лабораторні заняття, майстер-класи. Світлана Присяжнюк, заступник директора з виховної роботи, показала навчальні кабінети, актову та спортивну зали, бібліотеку, їдальню. Дізналися вони багато цікавого проісторію навчального закладу від ВалентиниКасімової, завідувача бібліотекою, поспілкувалися зі студентами коледжу, скуштували обід у студентській їдальні. Завідуючий відділенням загальноосвітньої підготовки Олександр Ломака розповів про роботупідготовчих курсів та про умови вступудо коледжу.


Цікавим та пізнавальним (як для учнів, так і для їхніх вчителів) було практичне заняття з педіатрії, яке провела Ірина Бірюкова.Під її чуйним керівництвом студентки ІІІ курсу спеціальності «Сестринська справа» показали майстер-клас по забору крові в дитини на аналіз у біохімічну лабораторію та майстер-клас по купаннюмалюка.Надія Кирпа разом зі студентами спеціальності «Сестринська справа» на практичному занятті«Медсестринство у внутрішній медицині» показала техніку введення внутрішньом’язової ін´єкції. Про світлолікування багато цікавого розповіла ТетянаТурбайна своєму занятті. Учні спробували на собі дарсонвалізацію (метод лікування високочастотним імпульсним струмом високої напруги і малої сили). Про «секрети» деяких рослин вони дізналися від Тетяни Прохоренко, відвідавши її заняття з фармакогнозії. Відчули себе справжніми медичними працівниками, відвідавши заняття Тамари Глоби, яке проходило в навчальному кабінеті догляду за хворими.


Не встигли школярі озирнутися, як пройшов день їхнього «студентства».Усі отримали масу задоволення. Участь у проекті не залишила їх байдужими.Саме про це свідчать і їхні відгуки: «Захід був вражаючим, змістовним, цікавим, захоплюючим». «Ми вперше у Кіровоградському медичному коледжі, нам дуже сподобалося. Думаємо, що наступного року будемо його студентами». «Я вирішив пов’язати своє життя з медициною,тому меніпощастило спробувати себе студентом ще до вступу». «Сподобалися майстер-класи, практичні заняття. Ми відчули себе справжніми студентами». «Бути медиком – це моя мрія. Сьогодні я переконалася, що моя мрія стане реальністю». «Ми отримали пропозицію від Долинського центру зайнятості взяти участь у профорієнтаційному проекті «Стань студентом на один день», який ініційовано Кіровоградським обласним центром зайнятості.Це здалося нам дуже цікавим. Ми не помилилися. Спасибі». «Дякуємо Кіровоградському обласному центру зайнятості за надану можливість відвідати навчальний заклад та відчути себе один день «студентами». Проект дуже цікавий. Ми сподіваємося на його продовження» тощо.


Такі відгуки свідчать про актуальність проекту та надихають організаторів на подальшу роботу.


      

2059Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: