Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Прес-служба У ДСНС в області
Дата: 17 квітня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2018/04/17/beregti-svoe-zhittja-maino-ta-navkolishne-prirodne-seredovische-zaklikali-gromadjan-rjatuvalniki.htm
суспільство, 17 квітня 2018

Берегти своє життя, майно та навколишнє природне середовище закликали громадян рятувальники

Прес-служба У ДСНС в області


Фахівці пожежно-рятувальної служби області продовжують проводити профілактичні відпрацювання житлового сектора щодо дотримання громадянами правил пожежної безпеки у весняний період. Питання особистої безпеки та збереження майна тим більш актуальне, оскільки розпочалися сезонні прибирання прибудинкових територій, дачних ділянок та городів, які супроводжуються спалюванням сміття й торішньої рослинності. 


16 квітня рятувальники провели інформаційно-роз’яснювальну роботу серед мешканців мікрорайону «Черемушки» у Кропивницькому. Фахівці рятувальної справи закликали громадян суворо дотримуватись правил обережного поводження з побутовим газом, струмом, відкритим вогнем у повсякденному житті та розповіли про небезпеку паління у ліжку. Велику загрозу навколишньому середовищу, життю та майну громадян становлять пожежі, спричинені навмисним підпалом минулорічної рослинності та сміття або загоряння, що стались внаслідок людської необережності. 


Також працівники Служби «101» нагадали правила безпеки при виявленні вибухонебезпечних предметів, зокрема боєприпасів часів Другої світової війни. Рятувальники наголосили, що не можна самостійно витягувати застарілу вибухівку із землі, бо вона все ще залишається смертельно небезпечною. Обов’язково потрібно попередити оточуючих про небезпеку, позначити місце знахідки та повідомити про неї за телефоном Служби порятунку «101».


Крім того, рятувальники провели роз’яснювальну роботу серед громадян щодо дотримання правил безпеки на воді, оскільки до Служби порятунку в будь-яку пору року надходять повідомлення про нещасні випадки на водоймах. 


На кінець розмови усі, з ким поспілкувались рятувальникам, отримали листівки застережного змісту.


                  



1565Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: