Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор:
Дата: 6 квітня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2018/04/06/pershii-onlain-poradnik-jak-otrimati-posvidchennja-vodija-.htm
суспільство, 6 квітня 2018

Перший онлайн-порадник: як отримати посвідчення водія?


Один з пріоритетівреформисервіснихцентрів МВС –це зміна та вдосконалення системи отримання посвідчення водія.


Сервісніцентри МВС з метоюінформуваннягромадян запустили онлайн-інструкцію, як отримати посвідчення водія вперше. Тут можназнайтиусюнайважливішуінформацію: як правильно обрати автошколу, поради щодо підготовки до тесту з ПДР та перелік вправ, якінеобхідновмітивиконувати на іспиті, аби стати водієм. 


«Отриманняпосвідченняводія є однією з найбільшпопулярнихадміністративнихпослуг. Зокрема, у 2017 роцібуло видано 395 051 посвідченняводіявперше. За минулийрік ми реалізували низку змін, абиіспит став більшпрозором. Наступнимкрокомцього року станевпровадження фото та відеофіксаціїіспитів» - зазначив начальник Головного сервісного центру МВС Владислав Криклій.


За минулий рік сервісніцентри МВС реалізували рядважливихвпроваджень у площиніскладанняіспитів на отриманняпосвідченняводія.


Протягом березня та квітня 2017 року відбувалосявперше відкритегромадське обговорення екзаменаційних білетів з правил дорожнього руху, після чого нові питання з варіантами відповідей були оприлюднені на сайті hsc.gov.ua. Окрім того, на сайті працює безкоштовний онлайн-тренажер, за допомогою якого можна перевірити власні знання або підготуватися до іспитів для отримання посвідчення водія. Він повністю відповідає реальним умовам складання теоретичного іспиту: триває 20 хвилин та складається з 20 питань, котрі система для кожного нового тесту генерує рандомно. Кількість спроб пройти тест є необмеженою. За півроку громадяни скористалися сервісом понад 3 млн разів. 


У 2018 році сервісні центри МВС оприлюднили онлайн усі маршрути, за якими складається другий етап практичної частини іспиту на отримання права керування транспортними засобами. Схеми маршрутів було оновлено з урахуваннямактуальної ситуації на дорогах. Також для прозорості складанняпрактичноїчастини іспиту на отримання посвідчення водія Головний сервісний центр МВС вперше запровадив чек-лист. У ньому зазначені перелік типових помилок, котрих припускаються громадяни під час практичного іспиту, та шкала оцінювання.


Серед інших послуг сервісних центрів МВС: реєстрація та переєстрація транспортних засобів, видача довідок про несудимість. 


Слідкувати за новинами сервіснихцентрів МВС можна на офіційнійсторінці в Фейсбук, а консультаціїотримати за телефоном (044) 290-19-88.


2180Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: