Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Вікторія Талашкевич, Кіровоградський Центр розвитку місцевого самоврядування
Дата: 8 березня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2018/03/08/schob-mati-spromozhnu-gromadu-ob-ednatisja-povinno-jak-minimum-5-7-tisjach-ljudei.htm
суспільство, 8 березня 2018

Щоб мати спроможну громаду, об’єднатися повинно як мінімум 5-7 тисяч людей

Вікторія Талашкевич, Кіровоградський Центр розвитку місцевого самоврядування

На Кіровоградщині чимало невеликих сіл, активісти та депутати яких звертаються за консультаціями і порадами у Кіровоградський Центр розвитку місцевого самоврядування, створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою».

Нещодавно актив трьох громад – із сіл Цибулеве (Знам’янський район), а також Красносілля та Цвітне (Олександрівський район) завітали у Центр із проханням пояснити їм, що таке фінансово спроможна громада та надати консультації шодо перспектив об’єднання.

- Ми провели тривалу і ґрунтовну робочу зустріч, під час якої голови згаданих сільських рад, а також депутати та активісти поставили чимало питань про засади і перспективи об’єднання громад, – коментує Валентина Шеремет, радниця з питань децентралізації Кіровоградського Центру розвитку місцевого самоврядування.

За словами Валентини Шеремет, переважно буває так, що хочуть об’єднатися найближчі сусіди, два-три села, які мають дружні чи робочі зв’язки, але цього зазвичай замало, щоб сформувати спроможну громаду. Треба, щоб загальне населення було бодай 5-7 тисяч осіб. З нею згодна і Олена Савченко, радниця з питань місцевих фінансів Кіровоградського Центру розвитку місцевого самоврядування.

- Під час робочої зустріч у нашому центрі із активом сіл Цибулеве, Красносілля та Цвітне ми порекомендували їм долучити до процесу обговорення перспектив об’єднання ще кілька сусідніх населених пунктів, щоб і населення було більше, і суб’єктів господарювання, і можливостей для подальшого розвитку та залучення інвестицій – коментує Олена Савченко. За її словами, учасники зустрічі отримали максимальний обсяг інформації, і тепер слово за ними, які наступні кроки ці громади зроблять на шляху об’єднання.

Нагадаємо, що Кіровоградський Центр розвитку місцевого самоврядування, створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою», постійно надає інформаційну та консультативну допомогу органам місцевого самоврядування і об’єднаним територіальним громадам на Кіровоградщині з питань втілення реформи децентралізації, створення проектів регіонального розвитку, місцевих фінансів та комунікацій. Якщо представникам ініціативних груп потрібні коментарі, консультації чи навчання (а все це – безкоштовно!) від Центру розвитку місцевого самоврядування, телефонуйте будь ласка за номерами: (0522) 32-02-86 або 095-356-35-98 (щодня у будні з 9.00 до 18.00).

1648Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: