Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: У ДСНС України у Кіровоградській області
Дата: 6 березня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2018/03/06/fahivtsi-sluzhbi-porjatunku-proveli-profilaktichne-vidpratsjuvannja-na-richtsi-ingul.htm
суспільство, 6 березня 2018

Фахівці Служби порятунку провели профілактичне відпрацювання на річці Інгул

У ДСНС України у Кіровоградській області


5 березня працівники Управління ДСНС в області спілкувались із рибалками на р. Інгул в мікрорайоні Ковалівка м. Кропивницький та поширили серед любителів випробовувати долю на кризі знання щодо правил поведінки під час зимової риболовлі.


Хоча в цьому місці глибина річки не надто значна, проте ризик отримати переохолодження при потраплянні в ополонку великий. А якщо рибалка, щоб зігрітись, вжив нерозумну дозу алкоголю, то втопитись може і на мілині. Саме про це нагадували громадянам рятувальники, проводячи роз’яснювальні бесіди. Не слід гадати, що нещастя може трапитись лише з недосвідченими рибалками – жоден з тих, хто ступив на лід, не може бути впевнений у власній безпеці. Особливо, якщо не вжити запобіжних заходів перед виходом на кригу. Рятувальники нагадали громадянам, які засоби порятунку необхідно завжди мати із собою, як перевіряти кригу на міцність та визначати за кольором товщину крижаного покрову. А дітлахам рятувальники взагалі не радили навіть кроку ступати на таку привабливу крижану ковзанку, адже опинитись у смертельній пастці можна в одну мить.


Поряд з тим слід чітко знати алгоритм дій у випадку, коли став свідком нещасного випадку на льоду, щоб і людину врятувати, і самому не опинитись у ролі потерпілого. 


Для закріплення враження від розмови рятувальники роздали усім, з ким спілкувались, застережні листівки щодо правил поведінки на кризі.


                     



1550Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: