Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: У ДСНС України у Кіровоградській області
Дата: 5 березня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2018/03/05/na-kirovogradschini-rjatuvalniki-prodovzhujut-navchati-naselennja-pravilam-bezpeki-zhittedijalnosti.htm
суспільство, 5 березня 2018

На Кіровоградщині рятувальники продовжують навчати населення правилам безпеки життєдіяльності

У ДСНС України у Кіровоградській області


У зв’язку з різким погіршенням погодних умов на Кіровоградщині рятувальники посилили інформаційну роботу серед населення стосовно дотримання правил безпечного поводження з вогнем у побуті. З цією метою фахівці пожежно-рятувальних підрозділів Новоукраїнського та Вільшанського районів 3 березня вийшли на вулиці своїх райцентрів, де провели відповідні бесіди з громадянами. 


На території Кіровоградської області майже кожного дня стаються загорання у приватному житловому секторі, а найпоширенішою причиною цих займань є недотримання правил пожежної безпеки. Працівники Служби порятунку навели статистику пожеж з початку року по своїх районах та області, окремо зупинившись на випадках загибелі чи травмування. Нагадали співрозмовникам, що неприпустимо використовувати несправні електричні та газові прилади  для обігріву помешкань, а при найменшій підозрі на несправність приладу – необхідно звертатись до відповідних фахівців, а не лагодити їх самостійно. Перед початком та впродовж усього опалювального сезону необхідно перевіряти стан димоходів, печей та груб, вчасно очищати їх від сажі, усувати тріщини та не порушувати правила пожежної безпеки при користуванні ними.


Потрібно пам’ятати, що хоча за вікном ще зима, але за календарем вже початок весни, і вже дуже скоро господарі почнуть підготовчі роботі на своїх городах та полях. Однією з небезпек, які чатують на громадян під час їх проведення є ймовірність натрапити на вибухонебезпечні предмети часів Другої світової війни. Як діяти при їх виявлені та  куди звертатись за допомогою, фахівці рятувальної справи також обговорили зі співрозмовниками. 


Під час проведення цих бесід усім громадянам були надані листівки застерігаючого змісту та, зважаючи на низькі температурні показники, поінформовано про місця розташування стаціонарних та мобільних пунктів обігріву, де кожен охочий може зігрітись та випити гарячого чаю у разі необхідності. 


      



1457Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: