Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Директор І.Домбровський
Дата: 1 березня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2018/03/01/krok-do-stabilizatsii-zhittja-vnutrishno-peremischenih-osib-konsultuemo-ta-roz-jasnjuemo.htm
суспільство, 1 березня 2018

Крок до стабілізації життя внутрішньо переміщених осіб: консультуємо та роз'яснюємо

Директор І.Домбровський



У рамках підписаного меморандуму про співпрацю між Кіровоградським обласним центром зайнятості та громадською організацією «Десяте квітня»    днями у приміщенні Світловодського міськрайонного  центру зайнятості для внутрішньо переміщених осіб відбувся інформаційних захід. Участь у ньому взяли представники громадських організацій «Десяте квітня» та «Майбутнє без меж», які працюють у сфері захисту прав людини в т.ч. прав біженців. Також на заході були присутні представники органів міської та районної влади,  управління соціального захисту населення міста та району, місцевого бюро правової допомоги та понад 30 осіб внутрішньо переміщених осіб, які проживають в місті Світловодську та районі.


  Захід був спрямований на:

- підвищення рівня правової поінформованості громадян щодо захисту прав внутрішньо переміщених осіб;

- критерії участі у державній програмі «Доступне житло»;

- актуальні програми підтримки переселенців;

- діяльність ГО «Десяте квітня» у Кіровоградській області.

   Головне питання, яке турбує наших переселенців, - забезпечення житлом і гідною працею.


Під час проведення заходу директор Світловодського міськрайонного центру зайнятості Ілля Домбровський поінформував присутніх про роботу центрів зайнятості області щодо вирішення питання зайнятості внутрішньо переміщених осіб. Директор зазначив, що даній категорії громадян надається широкий спектр соціальних послуг, що сприяє якнайшвидшому поверненню їх до трудової діяльності.


«За весь період до Світловодського міськрайонного центру зайнятості за послугами звернулось 114 внутрішньо переміщених осіб. За направленням центру зайнятості працевлаштовані  48 осіб, з них 3 особи одержали одноразову допомогу для відкриття підприємницької діяльності, 3 - працевлаштовані на нові робочі місця, 8 - приймали участь в громадських та інших тимчасових роботах, 3- пройшли професійне навчання», - зазначив І.Домбровський.


Представники громадських організацій ознайомили присутніх з нормами чинного законодавства щодо міграційних, житлових, земельних та інших майнових питань, оформлення та відновлення документів. Внутрішньо переміщеним особам надається правова допомога.


Під час заходу присутні отримали чимало корисної інформації стосовно можливостей реалізації їхніх прав на соціальний захист.

 



1662Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: