Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Управління ДСНС України у Кіровоградській області
Дата: 12 лютого 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2018/02/12/rjatuvalniki-nagadali-gromadjanam-pravila-bezpechnoi-zhittedijalnosti.htm
суспільство, 12 лютого 2018

Рятувальники нагадали громадянам правила безпечної життєдіяльності

Управління ДСНС України у Кіровоградській області


Масово-роз’яснювальна робота щодо попередження надзвичайних подій проводиться фахівцями Служби порятунку протягом року, а  в зимовий період увага фахівців зосереджується на роз’ясненні правил пожежної безпеки у побуті, адже у період опалювального сезону частішають випадки пожеж, що виникають безпосередньо в оселях громадян. Щоб попередити вогневі випадки, а головне – випадки загибелі й травмування людей на них, рятувальники проводять відпрацювання житлових масивів населених пунктів області, спілкуються із громадянами, нагадують правила пожежної безпеки. 


Так, 10 лютого рятувальники Гайворонського, Знам’янського районних підрозділів Управління ДСНС в області провели інформаційно-роз’яснювальну бесіду серед мешканців приватного сектору  районів. Учасники рейду нагадали жителям правила пожежної безпеки у період опалювального сезону та наголосили, що потрібно користуватися лише справними обігрівальними приладами і лише промислового виробництва, а у разі несправності звертатися по допомогу до кваліфікованих фахівців. Крім того, важливо своєчасно усувати несправності систем опалення будинків та квартир, аби тепло у домівках не стало причиною пожеж, та пам’ятати, що порушення правил використання побутових електроприладів теж нерідко стає причиною пожеж, тому ні в якому разі не можна залишати увімкнені електроприлади без нагляду та намагатися не перевантажувати електромережу. 


Також  мешканцям порадили не залишати без догляду своїх дітей, слідкувати за тим, щоб сірники, запальнички не потрапляли їм до рук, а побутові електроприлади вмикалися ними тільки в присутності дорослих. Громадяни з розумінням поставились до порад рятувальників та зауважили, що постійно дотримуються правил безпеки самі і вимагають цього від своїх рідних і близьких, адже чітко усвідомлюють, що наслідки пожеж можуть бути трагічними. 


На завершення розмови працівники Служби порятунку надали мешканцям листівки із застереженнями щодо правил безпеки в зимовий період. 


       



1540Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: