Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Прес-служба У ДСНС в Кіровоградській області
Дата: 9 лютого 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2018/02/09/-kriga-ta-nebezpeka-tema-rozmovi-rjatuvalnikiv-z-gromadjanami.htm
суспільство, 9 лютого 2018

«Крига та небезпека» – тема розмови рятувальників з громадянами

Прес-служба У ДСНС в Кіровоградській області


Узимку рятувальники щодня приходять до водойм, вкритих кригою, або вже розмерзлих, щоб застерегти від необачного кроку усіх, хто не зважає на невтішну статистику нещасних випадків на воді та приходить на риболовлю, чи розважитись на екстремальній ковзанці, або скоротити шлях, пройшовши «дорогою ризику».


8 лютого фахівці Управління ДСНС в області здійснили роз’яснювальну роботу біля р. Інгул в мікрорайоні Ковалівка в обласному центрі, де зазвичай завжди є прихильники підлідного полювання та діти, яких тягне неначе магнітом до криги. Зважаючи на несприятливу для риболовлі погоду, біля річки рятувальники зустріли лише звичайних перехожих. На лід у цей день ніхто не наважився виходити. Рятувальники проводили  профілактичну роботу з перехожими різного віку, спрямувавши тему розмови на фактори, що становлять головну причину нещасть: незнання правил поведінки на льоду, невміння визначити товщину крижаного покрову та особливо небезпечні місця, відсутність засобів і знань про способи самопорятунку й порятунку інших тощо.


А дітям рятувальники взагалі не радили робити навіть кроку на кригу – цей крок може стати останнім.


Для закріплення почутої інформації громадяни отримали листівки з правилами поведінки на кризі, розроблені Управлінням ДСНС в області.


            



1654Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: