Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Прес-служба У ДСНС в Кіровоградській області
Дата: 1 лютого 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2018/02/01/rjatuvalniki-zaklikajut-gromadjan-suvoro-dotrimuvatis-pravil-pozhezhnoi-bezpeki-u-pobuti.htm
суспільство, 1 лютого 2018

Рятувальники закликають громадян суворо дотримуватись правил пожежної безпеки у побуті

Прес-служба У ДСНС в Кіровоградській області



В опалювальний сезон на перший план виходить питання безпеки, оскільки обігрів житла передбачає використання електроприладів, газового обладнання та печей і груб. Щоб не сталося лиха, усе це обладнання повинно бути справним та використовуватись за призначення з суворим дотриманням правил експлуатації. Тож у власників приватного житла клопотів вистачає. Вдвічі більше клопотів у громадян незахищеної категорії: одиноких пенсіонерів, інвалідів, які через свій вік або хвороби зовсім безпорадні та потребують особливої уваги і піклування. Відповідну допомогу надають фахівці пожежно-рятувальної служби, зокрема перевіряють, чи дотримано в оселі вимоги правил пожежної безпеки, проводять роз’яснювальну роботу, нагадують телефони екстрених служб.


31 січняпрацівники Олександрівського районного відділу Управління ДСНС в області провели інформаційно-роз’яснювальну роботув приватному житловому секторі районного центру. Рятувальники переконували громадян своєчасно перевіряти, у якому стані перебувають груби, газове обладнання і електропобутові прилади, електромережа в будинку, пояснювали, як зробити так, щоб пічка не стала осередком виникнення пожежі, як поводитись у разі виникнення пожежі, нагадували про необхідність перевірки димоходів та витяжок, а також про ознаки отруєння чадним газом і допомогу постраждалим, а також розповсюдили застережні листівки.


Сьогодні все менше залишається будинків з пічним опаленням, натомість в оселі приходить блакитне паливо. Проте незалежно від способу обігріву громадянам, аби уникнути пожеж, необхідно дуже ретельно слідкувати за безпекою.


         

1632Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: