Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: А. Волкова, провідний фахівець з питань зайнятості відділу організації працевлаштування населення Знам'янського міськрайонного центру зайнятості
Дата: 29 січня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2018/01/29/jak-tsentri-zainjatosti-oblasti-sprijajut-pratsevlashtuvannju-molodi-kirovogradschini.htm
суспільство, 29 січня 2018

Центри зайнятості Кіровоградщини сприяють працевлаштуванню молоді Кіровоградщини

А. Волкова, провідний фахівець з питань зайнятості відділу організації працевлаштування населення Знам'янського міськрайонного центру зайнятості


Сприяння зайнятості молоді – один з пріоритетних напрямків діяльності обласної служби зайнятості, адже саме представники цієї категорії громадян, внаслідок відсутності професійного досвіду, відповідних практичних умінь та навичок, доволі часто виявляються не конкурентоспроможними на ринку праці. Серед факторів, що ускладнюють працевлаштування молоді, основними єнезнання вимог роботодавців до потенційних працівників, невміння презентувати свої професійні навички та знання, невпевненість у власних силах тощо. 


Показовим у цьому питанні є приклад 20-річногобезробітного жителяс.ДмитрівкаЗнам'янського району Микола С.Юнак нещодавно звільнився з  роботи у фермерському господарстві і одразу ж звернувся до Знам'янського міськрайонного центру зайнятості по допомогу у працевлаштуванні.


Перебуваючи на обліку, шукач роботи брав активну участь у різноманітних профорієнтаційних заходах та виявляв неабияке бажання якомога швидше знайти роботу і займатись саме тією справою, яка йому до вподоби.Юнак прагнувзастосувати свій, ще не великий, але вже професійний досвід на практиці, саме шляхом працевлаштування на посаду.


Врахувавши велике бажання Миколи знайти роботу, його було запрошено на безпосередню співбесіду з представником відділу кадрів Знам'янськогоТДВ «Колос», яке спеціалізується на вирощуванні сільськогосподарських культур та тваринництві.Під час співбесіди безробітному запропонували вільне робоче місце тракториста-машиністасільськогосподарського виробництва, на яке Микола охоче погодився не зважаючи на те, що підприємство знаходиться у районному центрі, а не за місцем проживання шукача роботи. Як результат, 23 січня цього року Микола С. був працевлаштований на бажану вакансію.


Таким чином, шляхом спільних зусиль центру зайнятості, роботодавців та завдяки великому бажанню безробітної  особи  працевлаштуватись, можна  знайти  бажану роботу.



1823Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: