Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: У ДСНС України у Кіровоградській області
Дата: 10 січня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2018/01/10/rjatuvalniki-aktivizuvali-roz-jasnjuvalnu-robotu-schob-v-oseljah-zhiteliv-oblasti-ne-bulo-pozhezh.htm
суспільство, 10 січня 2018

Рятувальники активізували роз’яснювальну роботу, щоб в оселях жителів області не було пожеж

У ДСНС України у Кіровоградській області


З початку цього року на Кіровоградщині зафіксовано 25 пожеж. Усі вони виникли на території приватних домоволодінь або в оселях громадян.  В основному, з вини самих господарів помешкань: через необережне поводження з вогнем, порушення правил експлуатації електроприладів, неправильне влаштування електромереж або експлуатацію несправного пічного опалення. Щоб застерегти громадян від необдуманих вчинків, які можуть обернутися трагедією, рятувальники Управління ДСНС в області продовжують проводити роз’яснювальну роботу серед населення щодо необхідності суворого дотримання правил пожежної безпеки у повсякденому житті.


10 січня працівники пожежно-рятувальної служби області переконували в тому, що не можна легковажно ставитись до питань власної безпеки, мешканців селищ  Олександрівка та Компаніївка та м. Благовіщенське. 


Як доказ того, що легковажність неодміно закінчується бідою, рятувальники наводили статистику Державної служби з надзвичайних ситуацій щодо кількості пожеж, основних причин їх виникнення та жертв. Нагадали правила пожежної безпеки, прийоми самопорятунку та надання допомоги під час пожежі, надали практичні поради щодо безпечної експлуатації систем опалення та приладів обігріву. Посиленою увагою і турботою учасники рейду просили оточити дітей, з вини та за участю яких нерідко виникають пожежі, особливо у період канікул. 


Батькам порадили не тільки ховати подалі сірники, запальнички та інші небезпечні предмети, а й детально роз’яснювати, до чого можуть призвести пустощі з вогнем та як не допустити біди. Оскільки ще тривають свята, працівники Служби порятунку нагадали правила обережного використання новорічної атрибутики: гірлянд, бенгальських вогнів, свічок, піротехнічних виробів тощо. 


Актуальним залишається питання цивільного захисту, тому рятувальники також нагадали громадянам, як поводитись у випадку виявлення підозрілих предметів чи вибухових пристроїв, а також в інших надзвичайних ситуаціях та роздали застерігаючі листівки.


      

1388Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: