Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: ТСН
Дата: 29 грудня 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2017/12/29/z-novimi-tarifami-scho-v-ukraini-zdorozhchae-pidvischitsja-ta-zminitsja-vid-1-sichnja.htm
суспільство, 29 грудня 2017

З новими тарифами! Що в Україні здорожчає, підвищиться та зміниться від 1 січня

ТСН


В Україні змінюють правила виходу на пенсію. Українців привчать сортувати сміття та повільніше їздити у містах. А ще будемо більше платити за електрику й телефонні дзвінки.


Яких змін очікувати вже від січня, ідеться в сюжеті програми "Сніданок з "1+1".


Від початку року почне діяти непопулярна норма нового пенсійного законодавства. 


В Україні офіційно стартувала пенсійна реформа. Основні нюанси новацій


Вийти на пенсію зможуть 60-річні люди, які мають не менше 25 років страхового стажу. Якщо стаж менший, тоді пенсію доведеться чекати до 63 років.


Починаючи від 2018-го, сортувати сміття потрібно буде за видами матеріалів: органіка, метал, скло, пластик та папір. Для цього на подвір'ях мають стояти окремі контейнери для кожного виду сміття, а сортувати його повинні самі українці.


Від січня знижуються ставки ввізного мита на автомобілі з єврономерами. Протягом 7-10 років, за умовами Угоди про вільну торгівлю між Євросоюзом та Україною, їх знизять до нуля.


Рухатися у населених пунктах від нового року треба повільніше. Від 1 січня дозволена швидкість зменшиться з 60 до 50 кілометрів на годину. За її перевищення загрожує штраф – 340 гривень і більше.


Суттєво подорожчають цигарки. Через підвищення акцизу їхня ціна зросте на 2-7 гривень, залежно від марки та виробника. До 2025 року середня вартість пачки може коштувати 90 гривень.


Стануть дорожчими також послуги "Укртелекому". Від 1 січня для жителів міст вони збільшаться на 7%, для жителів сіл - на 16%.


Нові тарифи - і в "Укрпошти". Відправлення посилки вагою до 1 кг обійдеться у 12 гривень, а важчих - у 14 гривень. Міжнародні відправлення подорожчають на третину.


Зросте ціна і на електроенергію. Вже від 1 січня вона подорожчає на 9,5%, а до кінця року - ще на 6%.


Разом з тим, від нового року в Україні 


Які зарплати, пенсії та стипендії отримуватимуть українці. Прогнози на 2018 рік зростуть мінімальна зарплата та прожитковий мінімум. У бюджеті також заплановано збільшення зарплат вчителям – у середньому на чверть, а також виплат військовослужбовцям – у чотири з половиною рази. 


1983Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: