Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор:
Дата: 15 грудня 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2017/12/15/u-kropivnitskomu-pidbili-pidsumki-misjachnik-proforientatsii-molodi.htm
суспільство, 15 грудня 2017

У Кропивницькому підбили підсумки Місячник профорієнтації молоді


З метою  сприяння усвідомленому вибору молодими людьми майбутньої професії, затребуваної на регіональному ринку праці, формування у них стійкої мотивації до набуття навичок, необхідних для працевлаштування, підвищення суспільної престижності робітничих професій, наближення послуг з профорієнтації до широкого кола споживачів з 1  по 30 листопада 2017 року Кіровоградським міськрайонним центром  зайнятості був проведений Місячник профорієнтації молоді «Професійні горизонти».


У рамках місячника  проводились  різноманітні заходи із залученням соціальних партнерів  –  навчальних закладів та роботодавців м. Кропивницький.


Одним з наймасштабніших став День відкритих дверей на виробництві, організований Кіровоградським міськрайонним центром зайнятості спільно з ПрАТ «Гідросила АПМ», на якому безробітній молоді були презентовані професії оператора верстатів з програмним керуванням, шліфувальника і верстатника широкого профілю.


  Досить цікавим заходом став майстер-клас для учнів 9 - 11 класів Соколівської  об’єднаної територіальної громади на базі ПВНЗ «Університет сучасних знань». Школярі  відвідали картинну галерею студентських робіт, переглянули концертну програму організовану студентською радою навчального закладу.


Студентська молодь Кропивницького Інституту державного та муніципального управління, на запрошення Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості, відвідала семінар з техніки пошуку роботи «Співбесіда з роботодавцем». Метою семінару було ознайомити студентів з правилами підготовки молодих людей до зустрічі з роботодавцем, існуючими видами та структурою співбесід та переліком питань, які необхідно обговорювати з роботодавцем при прийомі на роботу. Подібна співпраця навчальних закладів міста та центру зайнятості допомагає студентам успішно працевлаштуватись після завершення навчання.


Загалом, у рамках Місячника профорієнтації молоді «Професійні горизонти», було проведено 35 заходів, у яких взяли участь більше тисячі осіб з числа учнівської, студентської та безробітної молоді.


    

1666Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: