Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: "Кіровоград24"
Дата: 12 грудня 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2017/12/12/nardep-jarinich-zhorstko-vistupiv-na-vikonkomi-z-privodu-situatsii-navkolo-kirovogradgazu-.htm
суспільство, 12 грудня 2017

Нардеп Яриніч жорстко виступив на виконкомі з приводу ситуації навколо «Кіровоградгазу»

"Кіровоград24"



Як вже повідомляв сайт «Кіровоград24» сьогодні, 12 грудня, відбулось чергове засідання виконкому міської ради м. Кропивницького. На початку засідання відбулося обговорення ситуації навколо відключення підприємством ВАТ «Кіровоградгаз» від газопостачання котелень міста. Це призвело до відключення від теплопостачання значної частини будинків житлового фонду та об’єктів соціально-культурної сфери. З цього приводу на засідання виконкому прийшов народний депутат від міста Кропивницький Костянтин Яриніч. Він нагадав подробиці ситуації яка нещодавно мала місце в обласному центрі і ледь не призвела до надзвичайної ситуації.


Нардеп подякував тим людям, які долучилися до її позитивного вирішення зокрема міському голові Андрію Райковичу, профільному заступнику Олександру Мосіну, депутатам міськради, громадським активістам і просто не байдужим мешканцям. Адже за його словами через дії керівництва ВАТ «Кіровоградгаз» понад 100 будинків та кілька дитячих садочків, шкіл та інших важливих об’єктів на деякий час залишилися без тепла. Що не припустимо в опалювальний сезон. Він повідомив, що звернувся з відповідним депутатським зверненням до Гройсмана В.Б., прем’єр-міністра України, Луценка Ю.В., генерального прокурора України, Грицака В.С., голови Служби безпеки України, Князєва С.М., головиНаціональної поліції України


І зачитав результуючу частину свого звернення: З метою захисту законних прав та інтересів громади м. Кропивницького щодо організації сталого теплозабезпечення житлових будинків і об’єктів соціально-культурної сфери, недопущення соціального вибуху та створення надзвичайної ситуації, яка може мати місце у разі припинення газопостачання на теплогенеруючі об’єкти міста, прошу вжити термінових заходів реагування щодо перевірки законності дій посадових осіб ВАТ «Кіровоградгаз», спрямованих на примусове відключення газопостачання котелень міста в опалювальний період та, в разі встановлення ознак порушення чинного законодавства України, притягнути посадових осіб ВАТ «Кіровоградгаз» осіб до встановленої Законом відповідальності.


На думку нардепа відповідні органи мають згідно з чинним законодавством України дати оцінку діям керівництва ВАТ «Кіровоградгаз» щоб унеможливити подібні ситуації в подальшому.


Головуючий на виконкомі заступник міського голови Олександр Мосін поінформував про те, як ситуація розвивається зараз і повідомив, що прокуратурою відкрито провадження щодо дій представників газорозподільного підприємництва-монополіста.


Член виконкому Олександр Дануца звернувся до відповідних профільних управлінь міської ради з проханням переглянути стосунки з підприємством-монополістом через фактичний шантаж з його боку. Зокрема він запропонував інвентаризувати технологічні об’єкти ВАТ «Кіровоградгаз», які знаходяться на землі м. Кропивницького і звернувся до депутатів міськради з пропозицією прийняти рішення по сплаті орендної плати за землю під такими об’єктами. Адже розміщуючи свої потужності на міській землі підприємство отримує надприбутки і при цьому дозволяє собі ганебним чином шантажувати всю територіальну громаду. З цього приводу головуючий на засідання дав відповідне доручення управлінню земельних ресурсів міської ради м. Кропивницького.


2056Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: