Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Прес-служба У ДСНС в Кіровоградській області
Дата: 13 листопада 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2017/11/13/kropivnitski-shkoljari-ta-doshkilnjata-vidvidujut-pozhezhno-tehnichnu-vistavku-muzei.htm
суспільство, 13 листопада 2017

Кропивницькі школярі та дошкільнята відвідують пожежно-технічну виставку-музей

Прес-служба У ДСНС в Кіровоградській області


У рамках Тижня знань з безпеки життєдіяльності, який проходить з 6 листопада на всій території Кіровоградщини, фахівці Управління ДСНС України у Кіровоградській області проводять різноманітні навчально-пізнавальні акції як для наймолодших вихованців дитячих садочків, так і для учнів загальноосвітніх навчальних закладів з метою навчання молодого покоління основам безпеки. Однією з форм навчання є проведення екскурсій до пожежно-технічної виставки-музею обласного Управління ДСНС.


Двері музею гостинно відкриває завідувач виставкою Оксана Мачак та знайомить відвідувачів з історією становлення пожежної справи на теренах рідного краю. Крім цього, в експозиції широко представлені зразки пожежного обладнання та одягу бійців пожежно-рятувальної служби. Слід окремо виділити зал профілактики та попередження пожеж. У цьому залі є унікальна можливість за допомогою дзеркальної діорами взнати, які етапи проходить пожежа від іскри до повної ліквідації. Тут висвітлюється інформація про сигнали оповіщення цивільного захисту, а також про види укриттів, засоби індивідуального захисту та проведення евакуації. Представлені і макети застарілих боєприпасів часів Другої світової війни, а також зразки сучасних вибухонебезпечних предметів замасковані під звичайні предмети. Діти та студентська молодьдізнаються про дії у разі виявлення такого предмета. Переглядають відвідувачі і навчальний фільм «Варто знати кожному».


Всі експонати музею та розповідь екскурсовода в сукупності мають на меті донести до свідомості підростаючого покоління необхідність дотримання правил безпеки життєдіяльності у повсякденному житті.


                       


2842Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: