Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: В. Бернікова, начальник відділу організації профнавчання обласного центру зайнятості
Дата: 7 листопада 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2017/11/07/nova-profesija-bazhana-robota-tsogorich-5750-bezrobitnih-proishli-profesiine-navchannja.htm
суспільство, 7 листопада 2017

Нова професія – бажана робота: цьогоріч 5750 безробітних пройшли професійне навчання

В. Бернікова, начальник відділу організації профнавчання обласного центру зайнятості



 Підвищення конкурентоспроможності та мобільності громадян у сучасних умовах ринку праці, що будується на місцевому економічному підґрунті, є одним із основних напрямів діяльності обласної служби зайнятості.


З цією метою, центрами зайнятості організовується професійне навчання, перенавчання та підвищення кваліфікації необхідних працівників з числа безробітних з урахуванням поточної та перспективної потреби підприємства, установи чи організації. Навчання здійснюється на базі навчальних закладів, центрів професійно-технічної освіти державної служби зайнятості та безпосередньо на виробництві. 


Загалом, з початку року, професійне навчання проходили5750  безробітних.


Наприклад, в поточному році,за сприяння центрів зайнятості області,7 осіб з числа демобілізованих учасників АТО здобули,в обласному навчально-курсовому комбінаті «Аграрник»,професію водія автотранспортних засобів (категорія С) та отримали бажану роботу.


На базіКіровоградського професійного ліцею побутового обслуговування організовано підготовку та перепідготовку10 осіб з числа безробітних жінок за професією «кравець», що має попит на місцевому ринку праці.


Серед закладів, які організовують спільно центрами зайнятості області  професійне навчання, слід зазначити ДНЗ «Кіровоградський професійний ліцей ім. Героя Радянського Союзу О. С. Єгорова», ДНЗ «Кіровоградський професійний ліцей сфери послуг», Піщанобрідський професійний аграрний ліцей та професійно-технічне училище № 38 смт. Голованівська.


Слід зазначити, що навчання організовується під конкретні замовлення роботодавців, а це означає, що по його закінченню усі слухачі матимуть роботу.


1975Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: