Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Прес-служба У ДСНС в Кіровоградській області
Дата: 6 листопада 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2017/11/06/rjatuvalniki-zaklikajut-gromadjan-buti-pilnimi-ta-vidpovidalnimi-povsjakchas.htm
суспільство, 6 листопада 2017

Рятувальники закликають громадян бути пильними та відповідальними повсякчас

Прес-служба У ДСНС в Кіровоградській області


Роз’яснювальна робота серед громадян різного віку та соціального статусу є одним із дієвих превентивних методів щодо запобігання пожежам та іншим надзвичайним подіям чи ситуаціям. Під час розмов із людьми рятувальники намагаються достукатись до свідомості якомога більшого числа мешканців житлових масивів, тому профілактичні заходи постійно проводяться у кожному районі Кіровоградської області.


6 листопада відпрацювали житлові райони рятувальники Голованівського та Новгородківського районів. Фахівці Служби порятунку опитували своїх земляків, чи дотримуються вони правил поведінки у побуті в осінньо-зимовий період та уточнювали незрозумілі людям питання з безпеки життєдіяльності. Правила, що збережуть життя та майно, прості, проте дієві: пильно слідкувати за справністю систем опалювання, не перевантажувати електромережу, дотримуватись заходів безпеки при використанні побутових електро- та газових приладів, не курити в ліжку, слідкувати, щоб легкозаймисті речі не були у зоні доступу дітей. 


Крім того, активізувались любителі риболовлі, які часто нехтують прогнозом погоди та виходять на човнах за несприятливих умов, не маючи при собі засобів самопорятунку. Зважаючи на це, рятувальники радили громадянам не ризикувати вирушати на риболовлю, не будучи максимально готовим до можливих «сюрпризів» водойми та погоди.


Також восени продовжують з’являтьсь з-під землі небезпечні знахідки – застарілі боєприпаси часів Другої світової війни, тому варто знати правила поведінки у такому випадку. Ці та інші застереження викладені у листівках, що рятувальники завжди роздають громадянам під час профілактичних заходів.



1551Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: