Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Прес-служба У ДСНС в Кіровоградській області
Дата: 24 жовтня 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2017/10/24/schodnja-rjatuvalniki-nagadujut-gromadjanam-pravila-bezpeki-v-osinnii-period.htm
суспільство, 24 жовтня 2017

Щодня рятувальники нагадують громадянам правила безпеки в осінній період

Прес-служба У ДСНС в Кіровоградській області


Якщо спекотна пора року небезпечна в пожежному відношенні тим, що висока температура повітря сприяє швидкому поширенню вогню та самозагорянню сухої рослинності, то восени, коли настають холоди, до традиційних факторів, що спричиняють пожежі у побуті, додається ще один фактор – початок опалювального сезону. Тому рятувальники в цей період посилюють застережну роботу серед громадян, нагадують їм правила користування опалювальними приладами та радять вжити заходів щодо пожежної безпеки у побуті.


Так, 24 жовтня відбулось відпрацювання Новомиргородського та Новоархангельського районів. Рятувальники зокрема порадили громадянам вжити заходів щодо належної підготовки до сезону опалювання, адже несправні, несертифіковані чи саморобні обігрівачі, не підготовлені до експлуатації печі, каміни, груби та прилади побутового обігріву найчастіше стають причиною пожеж в осінній період. Поряд з тим зараз тривають роботи по прибиранню городів, садів, полів від залишків урожаю, сухої трави, опалого листя. Використовуючи недоцільний спосіб позбутись рослинних відходів – спалювання, господарі не задумуються про те, якої шкоди це завдає навколишньому природному середовищу та самим людям. Крім того, неконтрольовані багаття можуть призвести до серйозних пожеж. 


Також слід пам’ятати про можливість випадково знайти підозрілий предмет, який може виявитись вибухонебезпечним снарядом часів Другої світової війни. Головне правило в такій ситуації – не чіпати. Слід позначити місце знахідки та повідомити Службу порятунку чи поліцію.


Та особливої уваги зараз потребують школярі, адже під час канікул вони переважно самі себе розважають та можуть проводити небезпечні експерименти з вогнем.


Щоб правила поведінки восени закарбувались у пам’яті людей, рятувальники залишили їм у користування листівки застережного змісту.


         



1571Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: