Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: текст та фото - Інтерньюз-Україна
Дата: 10 жовтня 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2017/10/10/blizko-1-3-miliona-bude-vidileno-na-evrointegratsiini-grantovi-proekti.htm
суспільство, 10 жовтня 2017

Близько 1,3 мільйона буде виділено на євроінтеграційні грантові проекти

текст та фото - Інтерньюз-Україна

У жовтні розпочинається грантовий конкурс на реалізацію проектів з висвітлення тематики євроінтеграції для учасників проекту «Точне відображення Угоди про асоціацію Україна-ЄС в українських медіа».

Перед початком конкурсу в Києві відбувся тренінг, під час якого представники медіа отримали практичні рекомендації щодо підготовки заявок. Участь у ньому взяли близько 30 редакторів, журналістів та фінансових менеджерів ЗМІ, що беруть участь у проекті. У тому числі - координаторка Прес-клубу реформ Вікторія Талашкевич

 Учасникам та учасницям заходу розповіли про складові частини грантової заявки, її критерії, побажання до контенту, а також роз’яснили питання, пов'язані з підготовкою бюджету грантового проекту. Організатори, зокрема, підкреслили, що пріоритетними темами проектів є ті, які напряму пов’язані з реалізацією Угоди про асоціацію Україна-ЄС. Утім, тематика може покривати й питання, дотичні до асоціації та важливі для європейської інтеграції України в цілому.

Загалом, переможці конкурсу отримають суму, еквівалентну 50 тисячам доларів (на сьогодні це близько 1,3 млн. гривень). Важливими критеріями відбору переможців будуть інноваційність, креативність та оригінальність ідеї.Основним завданням грантового конкурсу є сприяння та допомога регіональним журналістам в створенні якісного контенту на теми, повязані з євроінтеграцію України. Крім того, цей компонент важливий для досягення головної мети проекту «Точне відображення Угоди про асоціацію Україна – ЄС в українських медіа»: підвищення спроможності ЗМІ та журналістів у висвітленні тематики асоціації з ЄС, інших аспектів відносин з Євросоюзом та євроінтеграції в цілому.

 Другий етап проекту «Точне відображення угоди про Асоціацію Україна-ЄС в українських медіа» втілює польський Фонд міжнародної солідарності у співпраці з українськими громадськими організаціями «Інтерньюз-Україна» та «Товариство Лева».

Проект реалізується за кошти Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), а також за кошти Програми «Підтримка демократії», що у свою чергу фінансується з Програми польського співробітництва задля розвитку Міністерства закордонних справ Республіки Польща.Додаткову інформацію можна отримати у координаторів проекту:

Ізабелли Хруслінської, польський Фонд міжнародної солідарності, e-mail: [email protected]

Наталії Руденко, Інтерньюз-Україна, за телефоном: 093 567 00 85, e-mail: [email protected]

Андрія Нечипорука, Товариство Лева, за телефоном: 067 673 38 33, e-mail: [email protected]


1687Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: