Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Олена Ковальова
Дата: 9 жовтня 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2017/10/09/u-kropivnitskomu-vidbulosja-svjato-svit-droniv-.htm
суспільство, 9 жовтня 2017

У Кропивницькому відбулося свято "Світ дронів"

Олена Ковальова


Протягом двох днів 6-7 жовтня 2017 року у Кіровоградській льотній академії НАУ відбулися заходи, що мали на меті популяризацію та розвиток галузі використання безпілотних літальних апаратів.


Так, 6 жовтня відбувся Всеукраїнський науково-практичний семінар: «Безпілотні літальні апарати України: законодавча база, підготовка кадрів, інноваційні технології». До участі у заході долучилися представники Державіаслужби України, Украероруху, авіаційних компаній, громадських організацій, що зацікавлені у встановленні чітких та зрозумілих правил застосування інноваційних технологій у сфері безпілотної авіації, представники компаній, що займаються виробництвом та експлуатацією безпілотників, науковці, представники силових структур, представники аграрного бізнесу, представники місцевої влади. Захід відбувався за підтримки Кіровоградської обласної державної адміністрації та за участі заступника голови  Кіровоградської ОДА Лобанової Світлани Василівни.


В рамках семінару відбулося обговорення таких важливих для розвитку галузі питань, як напрями використання безпілотних літальних апаратів та галузеві особливості і потреби (сільське господарство, пошук та порятунок, сфера послуг, військові потреби, журналістика, спорт, екологічні проекти, освіта, наукові проекти, охорона та нагляд і таке інше); стан законодавства щодо використання безпілотних літальних апаратів у світі та в Україні (класифікації безпілотних літальних апаратів, порівняльний аналіз законодавчої бази різних країн, тенденції розвитку українського законодавства, заборони та обмеження); освітні тенденції, пов’язані з розробкою та використанням безпілотних літальних апаратів; потреби у операторах БПЛА та прогнози на майбутнє. (Вимоги до оператора БПЛА, необхідність у навчанні)


7 жовтня академія зустрічала мешканців Кропивницького на святі «Світ дронів». Таке свято нових технологій безпілотної авіації Кропивницький побачить вперше. З привітаннями до учасників та гостей виступив начальник Льотної академії НАУ Сергій Неділько.


До програми заходу увійшли такі складові:


На стадіоні СК «Ікар» відбулося показове відпрацювання застосування дронів у патрульно-постовій та охоронній діяльності. Виявлення оператором дрону скоєння злочину  та направлення оперативно-тактичної групи для затримання злочинців. Представив - Центр оперативної тактичної підготовки «Цитадель».


На стадіоні СК «Ікар» відбулися майстер-класи управління дронами від компанії DroneUa.


На тенісному майданчику можна було подивитисьпрезентацію команди з Дрон Рейсингу академії «Козачий ЕскаДрон 4.0», а також майстер-класи від Центру робототехніки для дітей.


Родзинкою заходу є фінальний етап чемпіонату України з Дрон Рейсингу – перегонів швидкісних дронів, що організує Українська Асоціація Дрон-Рейсингу (UADR).


На трасі, що проходить навколо справжніх літаків у Музеї літаків під відкритим небом протягом двох днів (7-8 жовтня) змагалися 50 кращих пілотів з усієї України за право представляти нашу країну на чемпіонаті Європи та Світу!


Також можна було відвідати екскурсію до Музею авіації Льотної академії, Інтерактивного музею-літака та Музею історичного краєзнавства академії.


А головне, що під час всього заходу гостей супроводжувала  музика і танці,веселі пісні, що сприяли формуванню чудового настрою та гарному відпочинку.


                     

1778Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: