Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: І.Копієвська, заступник директор- начальник відділу надання соціальних послуг Голованівського районного центру зайнятості
Дата: 6 жовтня 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2017/10/06/profesija-jaka-dae-ljudjam-teplo-27-golovanivtsiv-stali-mashinistami-kotelen.htm
суспільство, 6 жовтня 2017

Професія, яка дає людям тепло: 27 голованівців стали машиністами котелень

І.Копієвська, заступник директор- начальник відділу надання соціальних послуг Голованівського районного центру зайнятості


Перед початком опалювального сезону особливо актуальною є професією «машиніст (кочегар) котельні», яка передбачає обслуговування робітником автоматизованих котелень з сучасним обладнанням (в залежності від системи опалення).


Днями завершила навчання група слухачів, які, за направленням Голованівського районного центру зайнятості, проходили курси підвищення кваліфікації безробітних за професією «машиніст (кочегар) котельні».Обов’язок машиніста котельні – стежити за роботою та показниками водонагрівальних і парових котлів.


Близько 30 мешканців Голованівщини підтвердили свою кваліфікаціюта отримали допуски до роботи за професією  машиніст(кочегар) котельні.


Підвищення кваліфікації для кочегарів району відбувалось на базі обласного комунального навчально-курсового комбінату «Аграрник». Примітним позитивним моментом є те, що навчання проводилося у на базі філії навчального закладу в смт. Голованівськ, тож шукачам роботи не потрібно було їхати до обласного центру.


Після закінчення навчання, усі слухачі будуть працевлаштованідо різноманітних підприємств та установ району, оскільки безробітні навчалися на замовлення роботодавців.


Важливим є те, що працедавці брали активну участь у формуванні груп, адже усі вони розуміють, що співпраця зі службою зайнятості – справа вигідна. Саме завдяки таким соціальним послугам служби зайнятості, як підбір та професійне навчання безробітних за професіями, які потрібні даному підприємству чи установі, роботодавці мають змогу гарантовано отримати необхідних їм спеціалістів


Професійне навчання на замовлення дає можливість укомплектувати підприємства висококваліфікованими працівниками,  які не витрачатимуть власних коштів на навчання чи підвищення кваліфікації, та забезпечити теплом установиі організації Голованівського району.



2243Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: