Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Прес-служба У ДСНС в Кіровоградській області
Дата: 3 жовтня 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2017/10/03/zahistiti-svoju-oselju-ta-navkolishne-prirodne-seredovische-vid-pozhezh-zaklikali-gromadjan-rjatuvalniki.htm
суспільство, 3 жовтня 2017

Захистити свою оселю та навколишнє природне середовище від пожеж закликали громадян рятувальники

Прес-служба У ДСНС в Кіровоградській області


З припиненням спеки спостерігається тенденція до зниження пожеж кількості у екосистемах, проте незалежно від погодних умов продовжують виникати вогневі випадки в оселях та на обійстях громадян. Традиційно дещо загострюється проблема із пожежами у побуті з початком опалювального сезону. Адже несправні, несертифіковані чи саморобні обігрівачі, непідготовлені до експлуатації печі, каміни, груби та прилади побутового обігріву найчастіше стають причиною пожеж в осінній період. Поряд з тим зараз розпочинаються активні роботи по прибиранню городів, садів, полів від залишків урожаю, сухої трави, опалого листя. Використовуючи, на думку деяких громадян, найбільш ефективний спосіб позбутись рослинних відходів – спалювання, вони не задумуються про те, якої шкоди це завдає навколишньому природному середовищу та самим людям. Крім того, неконтрольовані багаття можуть призвести до серйозних пожеж.


Щоб попередити людей про необхідність ретельно підготуватись до холодів, рятувальники посилюють просвітницьку роботу серед різних верств населення щодо правил поведінки в осінній період.


Так, 2 жовтня роз’яснювальну роботу в житловому секторі провели рятувальники Петрівського та Новоархангельського районів. Зокрема фахівці Служби порятунку порадили громадянам вжити заходів щодо належної підготовки до сезону опалювання, попередили про відповідальність за спалювання сухого листя та закликали постійно проводити попереджувальні розмови з дітьми стосовно небезпеки пожеж. 


Також слід пам’тати про можливість випадково знайти незрозумілий предмет, який може виявитись вибухонебезпечним снарядом часів Другої світової війни. Головне правило в такій ситуації – не чіпати. Слід позначити місце знахідки та повідомити Службу порятунку чи поліцію.


Щоб правила поведінки восени закарбувались у пам’яті людей, рятувальники залишили їм у користування листівки застережного змісту.


         



1748Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: