Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Прес-служба У ДСНС в Кіровоградській області
Дата: 18 вересня 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2017/09/18/sluzhba-porjatunku-prodovzhue-zdiisnjuvati-profilaktichnu-robotu-z-metoju-zapobigannja-pozhezham.htm
суспільство, 18 вересня 2017

Служба порятунку продовжує здійснювати профілактичну роботу з метою запобігання пожежам

Прес-служба У ДСНС в Кіровоградській області


Проведення масово-роз’яснювальної роботи з населенням щодо дотримання правил пожежної безпеки можна вважати одним із найефективніших методів попередження виникнення надзвичайних подій і ситуацій та загибелі людей на них. Під час спілкування з людьми рятувальники у доступній формі пояснюють, як уникнути нещасть у повсякденному житті.


18 вересня відбулися відпрацювання у приватному житловому секторі Петрівського району (с. Іванівка, Козацьке, Водяне, смт Балахівка, Петрове) та м. Мала Виска Кіровоградської області. Працівники Служби порятунку під час бесіди з місцевими жителями, в першу чергу, звернули увагу на такі важливі питання, як дотримання правил безпеки під час використання електро- та газових приладів, а також радили громадянам уникати перевантаження електромережі та не використовувати саморобні або несправні побутові електрообігрівачі, а купувати лише сертифіковані товари заводського виробництва і чітко дотримуватися правил їх експлуатації. Крім того, актуальним залишається питання безпечного поводження з відкритим вогнем: у зв’язку із завершенням польових робіт, прибиранням присадибних і дачних ділянок, спалюванням сухого листя, сміття, бур’янів тощо почастішали випадки пожеж на відкритих територіях, які також завдають чималої шкоди і добробуту людей, і навколишньому середовищу. 


Крім того, важливо пам’ятати про ймовірність знайти на власному городі чи під час роботи у полі вибухонебезпечний предмет часів Другої світової війни, тому варто дослухатись до порад рятувальників, як діяти у такому випадку.


Під час рейду рятувальники звернули особливу увагу на родини з дітьми: нагадали батькам, щоб не залишали малечу без нагляду і завжди тримали вогненебезпечні предмети у недоступних для дітей місцях. Школярам працівники Служби порятунку розповіли, наскільки важливо прислухатись до порад дорослих й завжди неухильно дотримуватися правил безпечної життєдіяльності як у побуті, так і під час ігор на вулиці.


На завершення розмови всім жителям було вручено застерігаючі листівки з порадами, як уникнути небезпек у побуті.


       


1999Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: