Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Відділ організації профнавчання Кіровоградського обласного центра зайнятості
Дата: 16 серпня 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2017/08/16/u-robotodavtsiv-e-mozhlivist-otrimati-kvalifikovanih-pratsivnikiv.htm
суспільство, 16 серпня 2017

У роботодавців є можливість отримати кваліфікованих працівників

Відділ організації профнавчання Кіровоградського обласного центра зайнятості


Якщо Ви самостійно не можете підібрати персонал для Вашого підприємства, державна служба зайнятості пропонує організувати професійну підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації зареєстрованих безробітних за рахунок коштів Фонду загальнообов`язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.


Ви маєте можливість замовити професійне навчання зареєстрованого безробітного за професією, необхідною Вашому підприємству, обрати найбільш прийнятну форму професійного навчання осіб з числа претендентів на вакансію, з урахуванням вимог конкретного робочого місця та перспектив розвитку Вашого підприємства.


Саме центри професійно-технічної освіти державної служби зайнятості допоможуть задовольнити вимоги роботодавців у кваліфікованих кадрах. 


Навчальні центри державної служби зайнятості мають великий спектр ліцензованих професій та напрямів підготовки робітників для таких галузей економіки, як: промисловість, будівництво, агропромисловий комплекс, транспорт і зв’язок, сфера послуг. 


Центри професійно-технічної освіти державної служби зайнятості пропонують роботодавцям ряд переваг щодо професійного навчання:


- якісне професійне навчання для отримання зареєстрованими безробітними або працівниками підприємства нових знань, умінь та практичних навичок;


- застосування інноваційних форм та технологій навчання;


- забезпечення професійного навчання зареєстрованих безробітних на сучасній матеріально-технічній та методичній базі;


- гнучкі навчальні програми, які забезпечать отримання нової компетенції;


- участь у консультативних радах при ЦПТО ДСЗ для регулювання змісту навчальних планів та програм тощо.


Роботодавці мають можливість брати участь у кваліфікаційній атестації безробітних, надавати робочі місця для їх виробничого навчання, виробничої практики або стажування.


Здобуття професійно-технічної освіти у ЦПТО ДСЗ здійснюється за денною формою навчання та при необхідності за індивідуальною формою.


Після закінчення професійного навчання та підвищення кваліфікації за напрями підготовки слухачам присвоюється відповідна кваліфікація, розряд (категорія, клас) і видається свідоцтво про освіту державного зразка.


На слухачів очікують затишні зали бібліотек, комфортні умови проживання. Навчальні кабінети, майстерні та лабораторії облаштовані сучасним високотехнологічним обладнанням і устаткуванням, що дозволяє отримати високий рівень кваліфікації. Професійні викладачі та майстри виробничого навчання, застосовуючи сучасні педагогічні технології, зроблять навчання якісним та ефективним.


Для зареєстрованих безробітних професійне навчання здійснюється за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.


Державною службою зайнятості запроваджено новий вид послуг - організація підтвердження результатів неформального навчання за робітничими професіями. Можливість офіційно підтвердити набуті працівниками на виробництві професійні знання, уміння та навички сприяє підвищенню їх мотивації до продуктивної праці, покращенню професійно-кваліфікаційного складу підприємств. Це в свою чергу суттєво впливає на зростання ефективності виробництва, посилення конкурентних переваг за наявності кваліфікованих кадрів, розвиток підприємства.


Рівненський та Одеський ЦПТО ДСЗ відповідно до законодавства набули статусу суб’єктів оцінювання та здійснюють підтвердження результатів неформального навчання осіб за робітничою професією «Кухар» 3-6 розрядів.


Результати неформального навчання за робітничими професіями підтверджуються такими документами: свідоцтво про присвоєння (підвищення) робітничої кваліфікації за результатами неформального навчання або сертифікат оцінювання результатів неформального професійного навчання встановленого зразка.


Фінансування підтвердження результатів неформального професійного навчання осіб з робітничих професій може здійснюватися за рахунок: власних коштів особи або коштів роботодавця (у разі підтвердження професійної кваліфікації направленого працівника).


Детальну інформацію щодо професійного навчання в центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості можна отримати у фахівців центру зайнятості або на офіційних сайтах центрів професійно-технічної освіти.



2013Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: