Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи Кіровоградського обласного центру зайнятості
Дата: 15 серпня 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2017/08/15/tokar-suchasna-ta-zatrebuvana-profesija-jaku-mozhna-zdobuti-bezkoshtovno.htm
суспільство, 15 серпня 2017

Токар – сучасна та затребувана професія, яку можна здобути безкоштовно

Відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи Кіровоградського обласного центру зайнятості


Токар – затребувана професія на сучасному ринку праці. Найбільш кваліфікованим вважається токар, який працює на універсальному токарному верстаті і виконує всі операції.


Токар повинен володіти гострим зором, точним лінійним і об'ємним окоміром, гарною зорово-моторною координацією, технічним мисленням, просторовою уявою, стійкістю уваги. Також токар повинен мати гарну підготовку з арифметики та геометрії, у галузі фізики (механіка, електротехніка).


Необхідні знання та навички: знати конструкцію і правила перевірки на точність токарних верстатів різних конструкцій; володіти різними способами установки, кріплення, вивірення деталей; мати практичні навички із застосування методів визначення технологічної послідовності їх обробки; влаштування і правила тепло обробки, заточування і доведення всіх видів інструментів, як ріжуть; володіти різними способи досягнення встановленої точності та чистоти обробки; знати правила визначення режимів різання по довідникам і паспорту верстата. Токар повинен уміти виконувати роботи за кресленнями, визначати режими різання, вибирати оптимальний порядок обробки деталей, проводити розрахунки, пов'язані з виконанням особливо складних токарних робіт.


Токар на сьогодні є затребуваною професією на регіональному ринку праці. Тож, хто виявив бажання здобути дану професію, Кіровоградський обласний центр зайнятості запрошує незайнятих трудовою діяльністю громадян на навчання до Одеського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. Навчання триватиме 5,1 місяців та розпочинається з 30 серпня 2017 року.


Крім того, з 31 серпня поточного року на базі Одеського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості розпочнеться навчання за професією «Лицювальник-плиточник», триватиме 3,0 міс. 



3811Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: