Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Прес-служба У ДСНС в Кіровоградській області
Дата: 14 серпня 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2017/08/14/rjatuvalniki-nagadujut-gromadjanam-pravila-bezpeki-zhittedijalnosti.htm
суспільство, 14 серпня 2017

Рятувальники нагадують громадянам правила безпеки життєдіяльності

Прес-служба У ДСНС в Кіровоградській області


14 серпня рятувальники Світловодського та Компаніївського районів проводили профілактичні відпрацювання населених пунктів та місць масового відпочинку громадян, проводили «дискусійні майданчики» із селянами та зустрічі із трудовими колективами. 


Головне, що закликали пам’ятати фахівці Служби порятунку громадян – повсякчас необхідно бути відповідальним за безпеку життя, майна, навколишнього середовища. Враховуючи статистику та причини пожеж, основним фактором нещасть у побуті чи під час відпочинку є людська необережність та ігнорування життєво важливих правил безпеки. Тому рятувальники постійно повторюють перед широким загалом людей прості істини: необхідно контролювати стан побутових електричних систем і приладів, слід завжди їх вимикати із розеток перед виходом з дому, постійно перевіряти вентиляційні системи, газові установки, слідкувати за дітьми, не курити в ліжку. Крім того, уникати дій з відкритим вогнем на відкритих територіях у пожежнонебезпечний період: не палити сміття, пожнивні залишки, бур’яни, берегти ліс від пожеж, не кидати недопалки на суху траву тощо. Поряд з тим небезпека чекає легковажних людей у воді, адже найчастіше тонуть громадяни напідпитку та діти, залишені без нагляду. 


Поряд з тим рятувальники нагадали правила поведінки при виявленні вибухонебезпечних чи схожих на них предметів часів Другої світової війни, щоб надмірна цікавість не коштувала людині життя.


Підсилює дію усних бесід наочність, яку рятувальники роздають громадянам у вигляді застережних листівок.


         



2106Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: