Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Прес-служба У ДСНС в Кіровоградській області
Дата: 11 серпня 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2017/08/11/gromadjan-poperedzhajut-pro-nebezpeku-viniknennja-pozhezh-u-prirodnih-ekosistemah.htm
суспільство, 11 серпня 2017

Громадян попереджають про небезпеку виникнення пожеж у природних екосистемах

Прес-служба У ДСНС в Кіровоградській області


Пожежі в екосистемі найчастіше стаються через необережність людей з вогнем. Недбало кинутий недопалок, неконтрольоване розпалювання багаття, спалювання сміття чи сухостою може спричинити масштабні загоряння, від яких можуть постраждати лісові насадження та сільгоспугіддя на великих територіях. Саме тому рятувальники активізували роз’яснювальну роботу з населенням: у районах області постійно проводяться рейдові перевірки та поширюються серед громадян листівки застережного змісту щодо правил пожежної безпеки влітку. 


У рамках профілактичних заходів 10 серпня місцеві рятувальники спільно з лісниками та працівниками поліції провели роз’яснювальну роботу в Світловодському, Олександрівському та Новомиргородському районах. Учасники рейду радили відвідувачам лісових масивів не розпалювати багать у зеленій зоні, а також на відкритих територіях, поблизу сільгоспугідь. У пожежонебезпечний період такі дії категорично забороняються, адже можуть призвести до вкрай негативних наслідків. Працівники поліції нагадали про адміністративну та кримінальну відповідальність у разі, якщо через випалювання рослинності виникла пожежа у природних екосистемах. Під час рейдів порушників виявлено не було, проте працівники пожежно-рятувальної служби не припинятимуть роз’яснювальну роботу та працюватимуть на попередження пожеж у лісах і на відкритих територіях. 


На завершення розмови усім громадянам були роздані застережні листівки з порадами, яких необхідно суворо дотримуватися під час перебування поблизу лісонасаджень.


           



2284Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: