Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Прес-служба У ДСНС в Кіровоградській області
Дата: 10 серпня 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2017/08/10/vognebortsi-poshirjujut-znannja-schodo-pravil-bezpeki-zhittedijalnosti-vlitku.htm
суспільство, 10 серпня 2017

Вогнеборці поширюють знання щодо правил безпеки життєдіяльності влітку

Прес-служба У ДСНС в Кіровоградській області


Протягом 8-9 серпня рятувальники Кропивницького міськрайвідділу та Новоархангельського районного сектора У ДСНС у Кіровоградській області проводили відпрацювання трудових колективів та населення щодо дотримання правил безпеки життєдіяльності у літній пожежонебезпечний період.


Так, фахівці Кропивницького МРВ провели «дискусійний майданчик» з членами квартального комітету №12 Фортечної ради та зустрілись з мешканцями с. Соколівське Кіровоградського району. Крім того, інспекторським складом проведено виступи в трудових колективах підприємств, установ та організацій Кіровоградського району щодо дотримання правил пожежної безпеки у житловому секторі, лісових масивах, під час збирання врожаю, в частині заборони спалювання сухої рослинності. 


Широка роз’яснювальна робота була проведена у Новоархангельському районі, де рятувальники зустрілись із селянами, провели «дискусійні майданчики» з населенням та тематичні бесіди із трудовими колективами підприємств, установ та організацій населених пунктів (с. Торговиця, Мар’янівка, Сабове, Підвисоке, Небелівка, Надлак та ін.)


Зокрема фахівці Служби порятунку акцентували увагу громадян на особливостях дотримання правил пожежної безпеки на підприємствах, в установах, у місцях з масовим перебуванням людей. Крім того, кожна людина, незалежно від місця роботи, повинна чітко усвідомлювати правила поведінки у побуті, під час відпочинку на природі, біля водойм. Рятувальники нагадали громадянам, що вкрай небезпечно у цей спекотний період спалювати сміття чи суху рослинність у власному обійсті та закликали берегти екосистему від пожеж, радили контролювати стан електропроводки у своїх будинках та квартирах, адже саме загоряння електрокабелів застарілих чи неправильно влаштованих електричних мереж є найчастішою причиною пожеж в оселях. Поряд з тим не слід забувати вимикати побутові прилади з розеток перед виходом з дому та не залишати малих дітей без нагляду. 


Працівники підприємств та організацій під час виступу рятувальників також згадали правила поведінки при виявленні вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни та отримали тематичні листівки, де коротко та чітко викладена вищезгадана інформація.


         



2470Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: