Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Прес-служба У ДСНС в Кіровоградській області
Дата: 9 серпня 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2017/08/09/u-bobrinetskomu-raioni-rjatuvalniki-rozpovili-seljanam-jak-zapobigti-pozhezham-u-pobuti.htm
суспільство, 9 серпня 2017

У Бобринецькому районі рятувальники розповіли селянам, як запобігти пожежам у побуті

Прес-служба У ДСНС в Кіровоградській області


З метою широкого інформування населення Кіровоградської області щодо правил безпеки життєдіяльності рятувальники постійно проводять роз’яснювальну роботу.


Так, 8 серпня фахівці Служби порятунку зустрілись із селянами с. Червоне, Варламівка, Мар’янівка, Кривоносове, Благодатне Бобринецького району та поширили інформацію про причини пожеж та інших надзвичайних подій, розповіли статистику пожеж та детально поінформували щодо профілактичних заходів у побуті.


Рятувальники зокрема наголошували на тому, що пожежі у побуті виникають надзвичайно часто, незалежно від пори року. Проте літо – найбільш пожежонебезпечний період. Для уникнення загорянь та збереження свого майна необхідно не тільки знати, а й неухильно дотримуватись елементарних порад фахівців. Серед найпоширеніших причин виникнення пожеж у домоволодіннях є перевантаження електромережі одразу декількома електричними приладами, несправність газового обладнання. Окрім цього, у період, коли люди активно наводять лад у себе на подвір’ях, існує ризик виникнення пожеж сухої трави та рослинності у приватних домоволодіннях. Пожежі в екосистемі – спільна турбота і рятувальників, і усіх громадян. Поряд з цим завжди існує можливість натрапити під час городніх чи польових робіт на вибухонебезпечний предмет часів Другої світової війни, тому не зайвим буде знати, як діяти в такому випадку.


Селяни запевнили рятувальників у тому, що поради стали їм у нагоді. А для того, щоб знання можна було поновити у будь-який час, представники Служби порятунку залишили мешканцям листівки, де наводяться прості, але життєво важливі правила пожежної безпеки.


       



2290Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: