Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: ТСН
Дата: 8 серпня 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2017/08/08/doroge-1-veresnja-skilki-koshtue-zibrati-ditinu-do-shkoli-cherez-onlain-magazini.htm
суспільство, 8 серпня 2017

Дороге 1 вересня. Скільки коштує зібрати дитину до школи через онлайн-магазини

ТСН


Зібрати дитину до школи можна традиційним шляхом – бігаючи ринками, магазинами та шкільними базарами. Щоб зекономити, батьки скупляються за кілька місяців, чи взагалі ще взимку, а також оптом. Ще один варіант економії – онлайн-шопінг. Купівля в Інтернеті стандартного економ-набору із канцтоварів та одягу для учня обійдеться в дві з половиною тисячі гривень.


У середньому купівля найнеобхідніших шкільних товарів обійдеться у 2539 грн для дівчинки і 2403 грн для хлопчика. За той же набір, але з кращою якістю, батькам доведеться викласти вже 5520 грн чи 5347 грн відповідно. Таке дослідження провели аналітики онлайн-маркету Bigl.ua для "Сегодня".


Найбільше в цьому році подорожчали кросівки, шкільні портфелі та рюкзаки. Так, середня вартість спортивного взуття тепер вище на 30 грн – якщо 2016-го року ціна була 383 грн, то в цьому вже 413 грн. Дорожчі й шкільні ранці та рюкзаки – їх середня ціна піднялася на 40 грн, і тепер це 306 грн. Подешевшали набори олівців – торік у середньому вони коштували 64 грн, а цього року – 56 грн. Крім того, трохи знизилася ціна і на штани для дівчаток – від 269 до 261 грн. Але в цілому ж ціна шкільного комплекту порівняно з минулим роком зросла приблизно на 7%.


Під час онлайн-купівлі експерти радять скористатися маркетплейсами – спеціальними інтернет-майданчиками, де можна зіставляти ціни з різних онлайн-магазинів та вибирати вигідну ціну.


Крім того, вдалим рішенням для ощадливих українців уже не перший рік є оптова закупівля шкільних товарів у виробника.


"У паралельному класі батьківська рада замовила блузки та сорочки дітям напряму в української фабрики. На одну людину вийшла смішна ціна – в районі 70 гривень", – розповіла Аліса Величкова з Краматорська на Донеччині.


Нагадаємо, від початку серпня в Україні почали працювати шкільні базари.


ТСН


3153Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: