Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Управління ДСНС України у Кіровоградській області
Дата: 5 серпня 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2017/08/05/rjatuvalniki-zastergigajut-vid-rozkladannja-bagat-u-prirodnih-ekosistemah-u-spekotnii-period.htm
суспільство, 5 серпня 2017

Рятувальники застергігають від розкладання багать у природних екосистемах у спекотний період

Управління ДСНС України у Кіровоградській області


Спекотна погода на території області сприяє виникненню пожеж не лише у житлових масивах, промислових зонах, а й, також, у природних екосистемах. 


Тому рятувальники посилюють масово-роз’яснювальну роботу серед населення та закликають до суворого дотримання правил пожежної безпеки під час відпочинку на природі. Такі заходи вживаються для того, щоб людська необережність, яка є однією із основних причин виникнення пожеж, не призвела до займання на відкритій території чи у лісопарковій зоні. 


Тож, з метою попередження пожеж та нещасних випадків, 5 серпня рятувальники Управління ДСНС у Кіровоградській області спільно з фахівцями лісового господарства, Національної поліції та Новоукраїнської районної державної адміністрації поспілкувались із відпочивальниками у лісовому масиві Новоукраїнського району. Сьогодні порушників правил поведінки в лісі виявлено не було. Учасники рейду зустріли місцевих жителів та провели з ними роз’яснювальні бесіди щодо безпечного відпочинку у лісовому масиві. Зокрема кожен представник відомства в межах своєї компетенції висловив застереження стосовно порушень правил поведінки у природних екосистемах. Рятувальники, в першу чергу, закликали громадян не залишати без нагляду дітей, не розкладати вогнищ, пильно слідкувати за недопалками, які можуть спричинити значні пожежі. Також запобігти пожежам допоможе небайдужість до незаконних дій інших громадян. Адже лише спільними зусиллями можна зупинити вигоряння зелених насаджень через людську недбалість.


Для закріплення своїх слів фахівці Служби порятунку роздали усім, кого зустріли в лісі, застережні листівки з відповідними правилами поведінки.


Шановні громадяни, під час відпочинку в лісі будьте особливо обережними під час поводження з вогнем! Місце, призначене для вогнища, очищайте від сухої трави, листя, гілля; не розкладайте вогнище під кронами дерев, у хвойних молодняках, серед сухого очерету; не залишайте вогонь без нагляду. Бережіть навколишнє середовище, а у разі пожежі не зволікаючи телефонуйте за номером «101».


     



2822Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: