Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Прес-служба У ДСНС в Кіровоградській області
Дата: 25 липня 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2017/07/25/vidpochivalniki-z-taboru-sonjachnii-zasvoili-pravila-bezpeki-u-litnii-period.htm
суспільство, 25 липня 2017

Відпочивальники з табору «Сонячний» засвоїли правила безпеки у літній період

Прес-служба У ДСНС в Кіровоградській області


Найкращий відпочинок для людини будь-якого віку – активний та багатий на нові враження. А для дітей такий релакс є найбільш корисним для всебічного розвитку. Зазвичай програми оздоровлення у дитячих літніх таборах дуже насичені, проте рятувальники – бажані гості у дитячих закладах, оскільки вони завжди знають, як розважити та дати корисні знання дітям різного віку. Наприклад, сценарій акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти» побудований таким чином, щоб забезпечити можливість малечі активно рухатись, проявляти кмітливість, вправність та дізнаватись щось нове.


Так, 24 липня для відпочивальників з дитячого оздоровчого табору «Сонячний», що розміщений у мальовничій місцевості с. Гурівка Долинського району, рятувальники 20-ї Державної пожежно-рятувальної частини м. Долинської провели акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти».


Діти мали можливість спостерігати та взяти участь у тренувальній евакуації у зв’язку із задимленням у приміщенні та побачити, як рятують потерпілого. А гасіння багаття та демонстрація роботи ручного ствола завжди викликає у всіх дітей непідробний захват, адже рятувальник, одягнений у захисний світловідбивний костюм, приборкував вогонь струменями води різної сили та форми.


Традиційно рятувальники запрошували дітей до участі у різних конкурсах, тематика яких безпосередньо пов’язана з безпекою життєдіяльності дитини влітку та специфікою роботи рятувальників. Це були інтелектуальні тематичні загадки, рухливі конкурси «Влучний ствольщик», «Бойовка», «Протигаз». Діти із задоволенням приміряли на себе роль вогнеборців, одягаючи на швидкість бойовий одяг, протигаз та намагаючись влучити у ціль пожежним рукавом. Крім того, цікаво дітям було оглянути зблизька пожежну техніку та спеціальне оснащення, яке рятувальники використовують під час ліквідації надзвичайних подій. 


Та головне, що зрозуміли діти – для обережності та розважливості немає канікул, завжди потрібно виконувати правила безпеки у повсякденному житті. Крім позитивних емоцій, подарунків та нових знань, відпочивальники оздоровчого табору отримали тематичні листівки із застереженнями щодо небезпек у літній період.


   



3050Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: