Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор:
Дата: 24 липня 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2017/07/24/gubernator-kirovogradschini-pidtverdiv-scho-na-teritorii-glinjanogo-kar-eru-rozkrili-shovische-radiatsiinih-vidhodiv.htm
суспільство, 24 липня 2017

Губернатор Кіровоградщини підтвердив, що на території глиняного кар’єру розкрили сховище радіаційних відходів


Сергій Кузьменко доручив вжити невідкладних заходів для радіаційної безпеки населення області.


У зв’язку з нещодавніми подіями, внаслідок яких невідомими особами на території глиняного кар’єру «Веселівське родовище» було здійснене несанкціоноване розкриття сховища радіаційних відходів, голова Кіровоградської облдержадміністрації порушив зазначене питання під час апаратної наради.


Очільник області нагадав, що під час техногенної аварії, що сталася у 1988 році, усе наявне обладнання на одному із кіровоградських підприємств було забруднене радіоактивними матеріалами. Частину цього обладнання, що мало найбільш високий рівень радіації, було вивезено до Чорнобильської зони, решту захоронено на території області – у «Веселівському родовищі».


Голова облдержадміністрації звернувся до керівництва міста Кропивницького, на території якого знаходиться сховище радіаційних відходів, спільно з державною службою із надзвичайних ситуацій України в області, Національною поліцією та компаніями, що мають дозволи на проведення відповідних робіт, вжити невідкладних заходів для мінімізації негативних наслідків, що можуть виникнути для населення обласного центру внаслідок розкриття радіаційного могильника.


Сергій Кузьменко доручив відповідним службам локалізувати територію «Веселівського родовища», та забезпечити інформування населення про небезпеку перебування поблизу сховища та прилеглій до нього території.


Також голова облдержадміністрації звернувся до правоохоронних органів щодо встановлення осіб, причетних до несанкціонованого розкриття радіаційного могильника, та поінформувати громадськість і обласну владу про результати слідства.



3265Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: