Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Олена Ковальова
Дата: 14 липня 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2017/07/14/kraschi-vipuskniki-lotnoi-akademii-proishli-vidbir-na-robotu-u-mau.htm
суспільство, 14 липня 2017

Кращі випускники льотної академії пройшли відбір на роботу у МАУ

Олена Ковальова


Кожен курсант академії мріє стати пілотом, та ще й такої потужної національної компанії, як Міжнародні авіалінії України. До реалізації цієї мрії крок за кроком впритул наблизилися 6 кращих випускників 5-го курсу Кіровоградської льотної академії НАУ.


Євгеній Свиридов, Іван Афанасьєв, Євгеній Маляр, Святослав Пелих, Дмитро Гордєйко, Андрій Ащаулов завдяки співпраці компанії МАУ та академії останній рік навчання називають найбільш яскравим та насиченим. А початком відліку нового часу для них стало 1 лютого 2017 року, коли компанія МАУ запропонувала їм взяти участь у обзерверських польотах. Умови участі – бажання курсанта п’ятикурсника, знання англійської мови та наявність закордонного паспорту. Це своєрідна виробнича практика для майбутнього пілота, коли він стає членом екіпажа, проходить всі інструктажі, разом з діючими пілотами готує літак до злету, виконує рейс, знаходячись у кабіні разом з пілотами та уважно спостерігаючи за всіма їхніми діями. «Це була дуже гарна можливість задати запитання, які нас цікавили практикуючим пілотам, відпрацювати весь процес виконання рейсу від початку до кінця в реальних умовах», - діляться враженнями хлопці. Крім того, кожен з хлопців мав нагоду відвідати по два гарних європейських міста: Франкфурт, Цюріх, Єреван, Париж, Мілан, Рим, Барселона, Дюссельдорф, Брюссель. «Якщо б нам рік тому сказали, що все це відбуватиметься з нами – ми б не повірили», - зізнаються випускники.


Далі усім курсантам, що отримують професію пілота запропонували пройти навчальні модулі за спеціальною програмою, розробленою фахівцями академії за вимогами та стандартами МАУ. Бажаючих вивчити 4 модулі англійською мовою та скласти іспити виявилося понад 100 курсантів від другого до п’ятого курсу. Проте до фінішу навчання дійшли лише 43. Після складання іспитів, де, до речі, були й представники МАУ, усі претенденти перебували у майже місячному очікуванні. А потім, найкращі отримали телефонний дзвінок з МАУ із запрошенням на співбесіду.


Знов очікування… Та днями Євгеній Свиридов, Іван Афанасьєв, Євгеній Маляр, Святослав Пелих, Дмитро Гордєйко, Андрій Ащаулов отримали звістку, що по завершенні первинної льотної підготовки, яку випускники проходять зараз у академії, їх очікують для працевлаштування у МАУ.


Коли хлопці розповідали ці історію, їх очі світилися щастям. Більше ніж вони радіють їхнім успіхам, хіба що начальник академії Сергій Неділько та куратори проекту “Хочу Бути Пілотом” Олександр Коновалов та Микола Живицький. Вони чимало зусиль доклали до реалізації проекту, а зараз працюють над його продовженням,  адже сьогодні українська та світова авіація як ніколи потребує пілотів, а курсанти академії  мріють про польоти. А коли інтереси двох зацікавлених сторін збігаються, то варто чекати найоптимістичнішого продовження спільної історії Льотної академії та української авіації!



6833Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: