Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Прес-служба У ДСНС в Кіровоградській області
Дата: 15 червня 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2017/06/15/gromadjani-mali-zmogu-prigadati-pravila-pozhezhnoi-bezpeki-zavdjaki-rjatuvalnikam.htm
суспільство, 15 червня 2017

Громадяни мали змогу пригадати правила пожежної безпеки завдяки рятувальникам

Прес-служба У ДСНС в Кіровоградській області


Щоліта стабільно високою залишається пожежна небезпека, викликана спекотною погодою та недбалістю людей. Мінімізувати кількість загорянь з вини громадян – мета роз’яснювальної роботи, яку постійно проводять рятувальники Управління ДСНС в області.


Позитивно в цьому питанні діє безпосереднє спілкування фахівців Служби порятунку з випадковими перехожими у житлових масивах міст і сіл, а також наочні матеріали – листівки тематичного змісту. Тому рятувальники постійно проводять бесіди на тему безпеки життєдіяльності, роблячи акцент на небезпеках відповідно до пори року.


Так, 15 червня відповідна робота була проведена з жителями Онуфріївського та Новомиргородського районів. Зокрема рятувальники звернули увагу громадян на найбільш поширені причини виникнення пожеж та інших надзвичайних подій. Саме зараз на Кіровоградщині повсюди трапляються пожежі в екосистемах: через необережність людей згорає рослинність разом із верхнім шаром ґрунту. Крім того, незалежно від пори року, виникають пожежі у будівлях, причинами яких є замикання електропроводки, перенапруження мереж, використання несертифікованих приладів, куріння в ліжку особливо в нетверезому стані та пустощі малечі з вогненебезпечними предметами та речовинами. Під час літніх канікул особливої уваги потребують діти, які, шукаючи собі розваг, можуть потрапити у біду.


Не меншу загрозу становлять боєприпаси часів Другої світової війни, які подекуди можна знайти навіть на своєму городі. Фахівці рятувальної справи проінструктували, як діяти в такому випадку.


Щоб поєднати слухові та зорові чинники сприйняття інформації, рятувальники роздали листівки, де стисло викладені правила поведінки в літній період.


     



2087Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: