Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Т. Біденко, провідний фахівець з питань зайнятості відділу надання соціальних послуг Петрівського районного центру зайнятості
Дата: 13 червня 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2017/06/13/vihovantsi-taboru-sonechko-govorili-pro-ditjachu-pratsju-ta-naigirshi-ii-projavi.htm
суспільство, 13 червня 2017

Вихованці табору «Сонечко» говорили про дитячу працю та найгірші її прояви

Т. Біденко, провідний фахівець з питань зайнятості відділу надання соціальних послуг Петрівського районного центру зайнятості


Петрівським районним центром зайнятості в рамках акції «Профорієнтаційне літо» для вихованців пришкільного табору «Сонечко» Іскрівської ЗОШ І-ІІІ ступенів провели інтерактивний захід.  


Розпочинаючи захід, Тетяна Біденко, провідний фахівець з питань зайнятості районного центру зайнятості, зазначила, що 12 червня - Всесвітній день боротьби з дитячою працею. 


Сьогодні, на жаль, в Україні ще зустрічаються випадки використання дитячої праці в найгірших її проявах. У сільській місцевості діти частіше змушені допомагати батькам долати матеріальні труднощі. Та часом підлітки стають жертвами надмірного фізичного та психічного навантаження, потерпають від шкідливих умов праці, що негативно впливає на стан їхнього здоров’я. Тому важливим стає інформування дітей про випадки протизаконних форм дитячої праці та їх небезпеку.


Під час семінару присутніх ознайомлено, зокрема з чинним законодавством щодо використання праці дітей, негативним впливом найгірших її форм на здоров'я дітей та підлітків, шляхами боротьби з економічною експлуатацією дітей; поінформували про види трудової міграції та її наслідки тощо. 


На завершення семінару школярі переглянули  відеофільми з даної тематики, після чого відбулася бесіда на тему «Чим небезпечна дитяча праця?», з’ясовували наслідки негативного використання дитячої робочої сили та отримали ряд рекомендацій від спеціалістів районного центру зайнятості щодо попередження цих негативних явищ. 


Не обійшлося й без рухливих профорієнтаційних ігор, під час яких школярі  ознайомилися з поняттями «професія» та «спеціальність», навчилися розрізняти фізичну та розумову працю, систематизувати знаряддя праці, дізналися про професії, актуальні сьогодні, зокрема, робітничого спрямування, та можливості їх отримання в навчальних закладах області. 


Молодші школярі відгадували загадки, ребуси, грали в ігри: «Відгадай професію», «Прислів'я про працю», «Намалюй професію». 

 

Захід відбувся цікаво, в довільній невимушеній обстановці. 



1940Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: