Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Вікторія Семененко Вікторія, PR-менеджер КОВ ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ»
Дата: 13 червня 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2017/06/13/kostjantin-danilchenko-nashe-golovne-zavdannja-zupinennja-epidemii-vil-snidu-v-misti-ta-oblasti-.htm
суспільство, 13 червня 2017

Костянтин Данильченко: «Наше головне завдання – зупинення епідемії ВІЛ/СНІДу в місті та області»

Вікторія Семененко Вікторія, PR-менеджер КОВ ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ»


З 1 червня посаду в.о. виконавчого директора КОВ ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ» обіймає Костянтин Данильченко, який до цього був керівником відділу аналітики та адвокації цього відділення. Про досвід у громадському секторі, результати та плани – читайте у нашому матеріалі. 


- Костянтине, розкажи про свою роботу у громадському секторі


- Я розпочав активну громадську роботу саме в Кіровоградському осередку Всеукраїнської благодійної організації «Всеукраїнська мережа ЛЖВ». Вдалося налагодити ефективну співпрацю з департаментом охорони здоров’я Кіровоградської облдержадміністрації. Завдяки сприянню департаменту вперше в Кіровоградській області було забезпечено бюджетне фінансування програм зменшення шкоди (препаратів замісної підтримувальної терапії), створено консультативно дорадчий орган при департаменті для професійного вирішення проблемних питань шляхом переговорів та узгоджень, а не радикальних дій.


Важливим є і налагодження ефективної співпраці з управлінням охорони здоров’я Кіровоградської міської ради. Адже вдалося вперше в місті провести комплексний глибокий аналіз ситуації із адекватним знеболенням паліативних пацієнтів та покращити її за рахунок проведення навчань лікарів та роботи в цьому напрямку управління. У результаті ми ініціювали написання обласної програми розвитку паліативної допомоги завдяки приверненню увагу до цієї проблеми через організацію першого благодійного фестивалю «Допоможи дитині жити» та інших адвокаційних заходів.


Варто звернути увагу і на громадську ініціативу «Прозорі кишені в медицині», яку ми ініціювали торік. Відтоді ми привертаємо увагу до розширення доступу пацієнтів до лікування за рахунок раціонального освоєння бюджетних коштів закладами охорони здоров’я Кропивницького та області за рахунок ефективного використання системи «Prozorro». Ми моніторимо, навчаємо лікарів, надаємо експертну допомогу щодо проведення закупівель «Prozorro». Прагнемо до розбудови партнерства між громадськістю і медиками для покращення медичних послуг для пацієнтів. Адже пацієнти – це основний пріоритет організації.


- На що загалом вдалося вплинути за твоєї участі у Кіровоградському обласному відділенні «Всеукраїнська благодійна організація людей, що живуть з ВІЛ/СНІД»?


- Вдалося вплинути на місцеву політику. Це вихід на рівень партнерської рівної співпраці, коли чиновники та медики бачать в тобі партнера. Таким чином вдається досягти значно більше для покращення життя як пацієнтів організації, так і пацієнтів в цілому.


В організації був створений відділ аналітики та адвокації, з якого я і почав свою роботу у відділенні. У цьому відділі вдалося виростити експертів, які зараз навчають, консультують та діляться досвідом з іншими громадськими організаціями, представниками влади та пацієнтами з усієї України. Зокрема, відділення спільно з БО «Мережа» презентувало досвід моніторингу і роботи в «Prozorro» для 200 представників з усієї України на всеукраїнському форумі «Перша допомога у боротьбі з корупцією в охороні здоров'я», який організовувало Міністерство охорони здоров’я України. Такий експертний потенціал дає змогу ефективно впливати на розширення доступу пацієнтів до лікування, соціальну підзвітність влади та забезпечення прав та інтересів пацієнтів.


- У чому ти бачиш завдання та роль виконавчого директора для організації?


- Виконавчий директор має налагодити ефективну роботу команди в організації за рахунок збільшення організаційного потенціалу відділення. Тобто створення простих, зрозумілих та ефективних механізмів співпраці в організації як для працівників, так і для пацієнтів, донорів, влади. Це дасть змогу результативно виконувати свою роботу, надавати пацієнтам якісні послуги та активно впливати на зупинення епідемії ВІЛ/СНІДу в Кропивницькому та області.


- Чого прагнеш досягти?


- Перший крок – це зміцнення організаційного потенціалу. Потім - підвищення якості послуг для ЛЖВ та розширення географії надання послуг в Кіровоградській області. І головна мета – це, звичайно, зупинення епідемії ВІЛ/СНІДу в місті та області. Важливим є забезпечення надання якісної медичної допомоги ЛЖВ за рахунок сприяння у отриманні Кіровоградським обласним центром профілактики та боротьби з ВІЛ/СНІДом належного приміщення та якісного обладнання, ефективної роботи алгоритмів виявлення та постановки на диспансерний облік пацієнтів, у яких виявили ВІЛ, зокрема, на первинці з урахування тенденцій медичної реформи.




1688Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: