Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: А.Ярошук, провідний фахівець з питань зайнятості Компаніївського районного центру зайнятості
Дата: 12 червня 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2017/06/12/u-prishkilnomu-ozdorovchomu-tabori-kolosok-vidbuvsja-interaktivnii-zahid.htm
суспільство, 12 червня 2017

У пришкільному оздоровчому таборі «Колосок» відбувся інтерактивний захід

А.Ярошук, провідний фахівець з питань зайнятості Компаніївського районного центру зайнятості


Компаніївським районним центром зайнятості в рамках акції «Профорієнтаційне літо» у пришкільному таборі з денним перебуванням «Колосок» загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів проведено інтерактивний захід. Його мета – формування у школярів позитивного ставлення до різних професій, популяризація актуальних професій та ознайомлення з професіями майбутнього; виховання у школярів відповідального ставлення до свідомого і самостійного вибору професії, розвиток пізнавальної активності, самостійності, ініціативи; виявлення і формування правильної мотивації вибору професії. 


Під час заходу присутні у змагальній формі відгадували ребуси та складали прислів'я про професії. Найцікавішою для дітей була гра «Асоціація», під час якої учні  за допомогою асоціативних питань, наприклад: «Якого кольору ця професія?», «Який захід нагадує?», «Які меблі використовуються?», відгадували професії.


Цікавими для дітей став й перегляд відеороликів з професіями. Серед професій, що зацікавили дітей, - «машиніст потяга», «програміст» та «кухар». 


За словами педагогічних працівників, профорієнтаційна робота, що проводиться районним центром зайнятості  серед учнівської молоді, є і корисною, і цікавою, а головне – дозволяє краще підготувати школярів до усвідомленого вибору майбутньої професійної діяльності.  


Тож літо триває… Попереду у дітей ще багато яскравих вражень, цікавих справ, нових зустрічей. Отже, профорієнтаційна робота у стаціонарних дитячих оздоровчих таборах триватиме й надалі.  



2060Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: