Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор:
Дата: 27 травня 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2017/05/27/direktor-tov-niva-2010-mi-ne-priishli-jak-zagarbniki-mi-priishli-jak-spivvlasniki.htm
суспільство, 27 травня 2017

Директор ТОВ «Нива-2010»: Ми не прийшли як загарбники, ми прийшли, як співвласники


Вже кілька тижнів у селі Бережинка, Кіровоградського району, триває конфліктна ситуація навколо ТОВ «Нива-2010». В Прес-клубі відбулася прес-конференція директора господарства Григорія Скаленка та юрисконсульта Сергія Регелюка, які детально розповіли, у чому полягає суть конфлікту та хто винен у провокаціях на підприємстві. 


Так, Григорій Скаленко повідомив:


«Нещодавно Микола Трибиненко дав прес-конфренцію за підтримки деякої партії, яка пообіцяла йому допомогу. В мене також є що вам сказати, тим більше, що мене звинувачують в рейдерстві. Я хотів би розповісти правдиву ситуацію, з чого все починалося і що на даний момент відбувається у нас на ТОВ «Нива-2010».


Ми є законними власниками цього підприємства, маємо відповідні документи, витяги з держреєстру. Я, згідно з наказом, є виконуючим обов’язки директора ТОВ «Нива-2010» з 27 квітня. Наскільки мені відомо, зі слів моїх керівників, придбання частини цього підприємства готувалося приблизно 2-3 місяці. Микола Триби ненко, колишній директор підприємства, показував поля, техніку і все інше, однак просив, щоб ми людям про це нічого не казали, аби не виникло ніяких конфліктів і люди не йшли з товариства. На даний момент, директором є Григорій Васильович, але перед тим, як ми мали приїхати сюди він дзвонив Миколі Павловичу Трибиненку, який в грубій формі з ним поговорив. Григорій Васильович потрапив у лікарню, тож довелося їхати мені. Але ситуація в іншому. Ми приїхали 3 травня, нам довелося взяти з собою охорону, але не озброєну. У той день Микола Трибиненко був у конторі, я з ним привітався, віддав йому документи, але він мене проігнорував, сів в автомобіль і поїхав. Як з’ясувалося згодом, поїхав у банк знімати мільйони, нібито дивідендів, хоча на той момент вже не був директором ТОВ «Нива-2010».


Сергій Регелюк пояснив журналістам, чому співвласники підприємства приїхали з охороною:

«Дозвольте я скажу кілька слів, чому ми приїхали з охороною на підприємство. До речі, це було зранку. З купівлею у нас трапилася така ситуація: на момент заключення договору, 27 квітня, виявилося, що був, фактично, штучно створений великий борг і на зв'язок з нашим керівництвом попередній керівник вже не виходив. Борг нині становить 26 мільйонів, чи навіть більше. Зараз ми, фактично, стали власниками «нуля». Потрібно знайти активи, щоб спочатку розрахуватися з боргами і забезпечувати виробничий процес, який зараз має відбуватися. Ми розуміли що створилася конфліктна ситуація з людиною, яка відчуває себе паном в селі. Усвідомлюючи, що вся поліція на місці, фактично, займається попиранням прав і законних інтересів підприємств, ми змушені були взяти з собою представників охоронної фірми, які працюють на законних підставах у весь цей час. У вівторок приїхали люди, які почали вибивати охоронців з підприємства силою. Нині вже є безліч кримінальних впроваджень. Тому питання, чому ми приїхали з охороною зрозуміле».


Григорій Скаленко додав:

«Коли ми приїхали, прибула поліція. Ми представили всі необхідні документи, що підтверджували наше право власності. Ми не прийшли як загарбники, ми прийшли, як співвласники, маємо 65%. А 35% перебувають у власності синів Трибиненка. Ми готові з ними спілкуватися, але вони, в перший же день, змушували людей не давати нам телефонів, не виходити на зв'язок. Бухгалтерію залякали звільненням. Виходить так, що нас ошукали по повній програмі. У вівторок вони приїхали з «ті тушками», які балакала вами закривали свої обличчя, а не з поліцією».


З приводу цього інциденту Сергій Регелюк заявив:

«Реально була заподіяна шкода нашим працівникам – тілесні ушкодження середньої тяжкості. Люди, які здійснили напад, були настільки зухвалі та вірили у свою безкарність, що частина з них навіть не ховали обличчя. Все це знімалося на камеру і згодом викладено на ютуб. Фактично, це докази їх злочину.


Там були нібито представники комітету по боротьбі з організованою злочинністю. Що ж, напевно у Бережинці є такий власний комітет. Були і приватні особи, яких в народі називають «ті тушками». Це молоді атлетичні хлопці. І не дивлячись на все це, ми забезпечили нормальний виробничий процес на підприємстві протягом чотирьох тижнів. Вся міліція, районна адміністрація знали про конфлікту ситуацію на підприємстві. Представники правоохоронних структур, під час сутички, їхали на підприємство 30 хв, хоча попередні рази за 2-3 хв були на місці. А потім ходили разом з паном Трибиненком і, фактично, виконували його вказівки. Навіть пан слідчий, який оголошував ухвалу про обшук, запрошував пана Трибиненка, як до себе додому, робити копії всіх документів і забирати їх. Вже після проведення обшуку, коли був підписаний протокол.


Мета нашої прес-конференції – подбати про безпеку наших працівників, пайовиків, які нині перелякані, на адресу яких лунають погрози. У наших працівників побиті подряпані машини. Побиті вікна. І цим мають займатися правоохоронні органи, ми подавали відповідні заяви. Два тижні тому невідомі особи, а тепер ми з’ясували, що то були сини  Трибиненка їздили і стріляли з рушниці, лякаючи людей. Ми тоді просили забезпечити безпеку. А після вівторкової сутички наші люди залишаються затриманими без пояснень, ми маємо поранених. А з осіб, які робили напад, не затримали нікого. Тому, ми змушені просити громаду забезпечити всебічний всесторонній розгляд цієї справи. І ми змушені були подати, 24 травня, заяву у військову прокуратуру, бо є висока ймовірність того, що працівники районного управління поліції, разом з селищною радою та рай адміністрацією, покривають всі злочини Триби ненка. Поліція вправно нічого не робить, але вони забувають, що бездіяльність – це злочин».


За словами Григорія Скаленка, Микола Трибиненко був у курсі їх приїзду:

«На момент продажу підприємства він показував зовсім інше, тоді склади були заповнені зерном, а нині залишився лише соняшник та кукурудза, тобто те, що не зміг загрузити грейдер. На тракторній бригаді немає техніки, все були вигнане не зрозуміло куди. Про це ми теж написали заяву в міліцію, бо все це належить ТОВ «Нива-2010». Коли проводили ревізію бухгалтерії, виявили багато цікавих речей. Коли приходили люди, які кричали під селищною радою, що прийшли за своїм майном, ми намагалися з ними поговорити, але нам не дали можливості. Я намагався їм пояснити, що їх майна, як такого, там вже немає. Бо все належить ТОВ «Нива-2010». Раніше, коли вони вкладали своє майно в кооператив, тоді вони могли мати претензії. А тепер навіть прокуратура розглядає справу стосовно того, що Триби ненко, практично, привласнив собі все майно. Водночас все, що належало кооперативу і підприємству, все почало належати ТОВ «Нива-2010».


Під час прес-конференції Сергій Регелюк також пояснив, чому Микола Трибинеко чинить опір:

«Довгий час ми теж не розуміли, хто нас ошукав, чи його посередник, контора офшорна, чи він. Зараз, після цього аудиту, нам стало зрозуміло, чому працівники поліції намагалися здійснити цей обшук, не маючи на це навіть ухвали. З’ясувалося, що існнувало сільськогосподарське товариство, яке налічувало 510 співвласників, всі вони мали свою частку майна. Але за один день, раптом, одна особа стала власником всього, а тодішні статки підприємства сягали більше 16 млн грн. Він отримав підприємство, яке ніколи не належало йому. І зараз люди, які приймали це рішення у 2010 році будуть до останнього покривати один одного, а ми будемо з цим боротися. Ще більш зухвалим є те, що він, фактично, залишає докази свого злочину всього. Навіть назва ТОВ «Нива-2010. Чому? Бо це день коли він став одноосібним паном всього села. Прибрав до рук все. Можливо він обіцяв відшкодування за майнові паї селянам, можливо навіть існують такі поодинокі випадки. Ми ж, розуміючи не справедливість, оголошуємо, що всі паї, які були вкрадені у 2010 році, ми будемо анулювати у законний спосіб. Через суд і віддавати законним власникам. Прошу сприймати це, як звернення до громади села Бережинки. Зібратися всім, хто має відношення до підприємства і зробити ревізію, кому що належить. Ми маємо лише частку документів. Але навіть по цій частці ми бачимо, яке нахабство має пан Трибиненко.


Чим ще ми обурюємо Триби ненка? Ми хочемо одразу показати свою лояльність мешканцям села. Була запущена маршрутка для ветеранів. Знайшли підрядну компанію, яка буде робити водопостачання на селі. Людина, яка вкрала мільйони, не спромоглася зробити для села нічого. Зараз він кожен день втрачає однодумців, поплічників, людей, які зневірені. Тому буде змушений оббріхувати, наймати «ті тушок». У нас є законі підстави здійснювати господарську діяльність, але міліція займається своєю справою – нічого не робить».


Наприкінці прес-конференції представники ТОВ «Нива-2010» зауважили, що планують сплачувати орендну плату за паї людям у розмірі 10%, видавати наперед гроші, надавати разову матеріальну допомогу на весілля, народження дитини та інші потреби. Все це, за їх словами, буде юридично оформлено.


Представники ТОВ «Нива-2010» також заявили, що після зухвалого нападу у вівторок, вони не в змозі забезпечити збереження активів майна підприємства, яке описане виконавчою службою. А все майно, що зникає, є ще одним злочином. Тож закликали людей стежити за тим, хто, що, куди і скільки вивозить. І вважати винним у зникненні майна Миколу Трибиненка.


6434Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Оля27 травень 2017 20:34
0
Шановні "нові власники" на території господарства були встановлені відеокамери реєстратори від яких ви вкрали, тож оприлюдніть будь ласка відео як ви "мирно" прийшли на підприєиство 3 травня та як у вас стріляли селяни, покажіть як ви налогоджували роботу на підприємстві. Дуже прсимо вас оприлюднити документи на купівлю товариства, акти передачі, адже ви чесні люди і вам боятись нічого?
Відповісти
#Гость27 травень 2017 23:39
0
Люди не ведитесь! Это всё развод!
Ходил я к новым совладельцем узнать новые условия договора. Договор на ознакомление мне никто не дал, сказали ждать юриста он всё расскажет.
В прошлом году выдали на пай порядка 10 тис. грн, если это три процента то по обещаниям нового директора должны в этом должны дать 30 тис. грн. Но они предлагают доплату в размере 1000 грн. Может я что то не правильно посчитал?
Агрофирмы "Нива" визитку которой мне дали не существует ни в одном реестре предприятий.
Відповісти
Петро28 травень 2017 06:58
0
Круто, чудак кинул всех в 2010 году, когда кооператив удивительным образом стал его собственностью, а теперь ещё и разводит всех селян, чтобы они его защищали. Остап Бендер даже до такого не смог придумать.
Відповісти
Таня28 травень 2017 09:35
0
До моєї бабусі приходили якісь люди, казали що нові власники підприємства, хотіли купити землю. Вона їм відмовила то вони пообіцяли спалити хату.
Відповісти
Виктор28 травень 2017 14:28
0
Не знаю что и у кого украл Трибиненко, но пока он был директором предприятия то оно удачно работало, люди получали зарплаты, обрабатывали поля, везде было чисто и убрано. Когда же пришёл новый директор работа прекратилась, всё заросло сорняками и забросали мусором а на территории хозяйства ошивались люди в камуфляже которые скупили все алкогольные напитки в магазинах села. После того как Трибиненко вернулся стало опять все чисто, люди работают. Может не все жители села поддержуют Трибиненков, но большинство с кем я общаюсь за него.
Відповісти
Людмила28 травень 2017 20:16
0
Вы что думаете что сейчас каменный век и люди ничего не понимают? Да это просто хотят отжать землю у людей как это произошло в Злынке.
Відповісти
Анастасія29 травень 2017 09:23
0
Що за "заказуха"???? Ганьба журналістам, які це тут оприлюднили!!!
Відповісти
Володимир29 травень 2017 10:51
0
Ага, вони не прийшли як загарбники, а прийшли як власники? Я працюю на даному підприємстві вони винесли з нього все, що можна було не погребували навіть нашим ношеним спецодягом, чоботами та особистим посудом з якого ми пили і їли!
Не будьте ідіотами! Люди з Бережинки самі знають "всю правду про Бережинку", вам тут робити нічого, землю та господарство ми вам не віддамо! Банду геть!
Відповісти
Михайло29 травень 2017 15:03
0
Ці тварюки навіть не приховують, що шукають активи господарства що їх продати. І коли це сини Трибиненка їздили і стріляли по селі, до того як ви приїхали ніхто не їздив і не стріляв, а тут вдруг почали. А це раптом не ваші охоронці скуповували весь алкоголь в магазинах і жарили шашлички із свиней підприємства, рештки від яких розкидали по всій території господарства. Вонь від яких просто неймовірна, і які тепер тягають собаки.
Відповісти
Галина29 травень 2017 15:28
0
Это для каких ветеранов они запустили бесплатную маршрутку? Великой Отечественной?
Відповісти
Дмитро30 травень 2017 09:54
0
Читаю і аж сльози на очах. Приїхали з Дніпра, гроші вкладати готові у розорене підприємство, всім допоможуть, всіх врятують, роботу дадуть. А тільки чому ж ніхто до них йти не хоче? Бескоштовний сир тільки в мишеловці!
Відповісти
Толя30 травень 2017 15:01
0
Треба Миколу Павловича попросить щоб він і з тобой поговорив в грубій формі, може і ти зляжеш
Відповісти
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: