Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Кіровоград24
Дата: 21 жовтня 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2016/10/21/vsogo-23-golosi-ne-vistachilo-dlja-priinjattja-programi-radiatsiinogo-zahistu-kropivnitskogo-jaku-initsijuvav-jarinich.htm
суспільство, 21 жовтня 2016

Всього 23 голоси не вистачило для прийняття програми радіаційного захисту Кропивницького, яку ініціював Яриніч

Кіровоград24


Вчора, 20 жовтня,  Верховна рада України розглядала проект бюджету держави на 2017 рік. Серед іншого, на голосування в парламенті, була поставлена поправка народного депутата України Костянтина Яриніч (БПП «Солідарність») про виділення більш ніж 42 мільйонів гривень, в якості субвенції, на радіаційний та соціальний захист мешканців міста Кропивницький.


Аналогічна субвенція вже багато років виділяється для міста Жовті Води. Поправку Яриніча не підтримав профільний бюджетний комітет ради, членом якого є також кропивницький депутат Олександр Горбунов, проте Яриніч наполіг на голосуванні в парламенті своєї пропозиції.


За результатом голосування виділення субвенції для мешканців Кропивницького підтримали 203 народних обранці. Не вистачило всього 23 голоси.


Про те здивувало те, що далеко не всі кіровоградські депутати підтримали цю важливу ініціативу. «За» проголосували: Костянтин Яриніч (БПП «Солідарність»), Олесь Довгий («Воля народу»), Михайло Поплавський («Воля народу»)


Не голосували: Олександр Горбунов («Народний фронт»), Станіслав Березкін («Відродження») та Анатолій Кузьменко (БПП «Солідарність»).


Відсутні: Сергій Ларін («Опозиційний блок»), Дмитро Лінько (Радикальна партія Олега Ляшка)


Сам народний депутат України Костянтин Яриніч досить емоційно прокоментував результати голосування на своїй персональній сторінці в мережі фейсбук: 


«БУДЕ ЕМОЦІЙНИЙ ПОСТ, ПРОШУ ЗРОЗУМІТИ!!! Звертаюсь до мешканців мого рідного Кіровограда – Кропивницького!


Що являється для Вас критерієм того, наскільки людина любить своє місто та піклується про благо його мешканців?


Як відрізнити справжні переживання за розвиток та майбутнє міста від ЖАГИ до САМОВИЗНАННЯ завдяки штучному імітуванню цього «занепокоєння»?


Де справжнє, а де, на вашу думку, фейк?


ДРУЗІ, наше місто - чи не єдине в світі, що розташоване безпосередньо над копальнями уранових родовищ, відходи яких створюють загрозливий для нашого здоров’я і життя радіаційний фон. Наші дітки живуть в зоні радіаційного забруднення!


Ми лідируюче місто за показником смертності від раку та загалом кількості злоякісних захворювань! Внаслідок небезпечної екологічної ситуації у нас високий рівень вроджених аномалій у дітей, а захворюваність на туберкульоз, серцево-судинні та легеневі захворювання вище середнього в Україні!


І нашим діткам, нашим батькам тут жити!!!


Зате, у нас є палкі патріоти, які так переймалися за назву нашого міста, натомість чомусь позабули про тих, кому в ньому жити. І дехто їм навіть за це дуже аплодує… Так чому ж аплодувати? За те, що живемо в місті «Кропивницький» з високим радіаційним фоном? За те що люди помирають?


Невже в цьому проявляється любов до малої Батьківщини?


КОМІТЕТ З ПИТАНЬ БЮДЖЕТУ вчора НЕ ПІДТРИМАВ мою пропозицію щодо виділення нашому місту субвенції на виконання заходів, спрямованих на забезпечення радіаційного та соціального захисту населення.


Тим не менше, сьогодні на сесії Верховної Ради я наполіг та все-таки домігся винесення моєї правки на окреме голосування, щоб остаточну крапку поставив не Комітет, а народні депутати.


Проголосувало 203 народних депутатів! Не вистачило 23 голосів для прийняття моєї пропозиції! Ось Вам результати голосування: http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=9300


Я даю слово! Я доб’юся того, що ми з Вами будемо жити в безпечному для здоров’я середовищі, а наші дітки дихатимуть чистим повітрям!


Якщо уряд та парламентський Комітет не чує народного депутата, він не зможе не почути власний народ!


Я невідкладно реєструю петицію до Кабінету Міністрів України з вимогою розробити комплексну програму радіаційного та соціального захисту населення нашого міста з чітким переліком заходів, термінів виконання та відповідальних осіб!


Ми повинні згуруватись і отримати під нею 25 тисяч підписів, для того щоб Уряд належним чином відреагував та нарешті зрозумів всю небезпечність ситуації!


І найголовніше! Вашим голосуванням Ви підтримуєте не пропозицію Яриніча, а боретесь за право Ваших рідних жити в безпечному для здоров’я навколишньому середовищі!»





3117Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: