Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Прес-служба У ДСНС в Кіровоградській області
Дата: 26 червня 2015
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2015/06/26/rjatuvalniki-perevirili-dotrimannja-pravil-pozhezhnoi-bezpeki-na-teritorii-onikiivskogo-lisnitstva.htm
суспільство, 26 червня 2015

Рятувальники перевірили дотримання правил пожежної безпеки на території Оникіївського лісництва

Прес-служба У ДСНС в Кіровоградській області


Важко заперечити, що збереження лісових масивів від пожеж – громадський обов’язок кожного. Контроль за його дотриманням здійснює держава, а саме представники лісового господарства, пожежно-рятувальної служби та правоохоронних органів. Влітку питання збереження лісів від вогню перебуває у полі постійної уваги. 25 червня представники усіх трьох відомств виїхали до лісового масиву на території  Оникіївського лісництва, що у Маловисківському районі.


Працівники лісгоспу, міліції та рятувальники провели обхід територій, в яких найчастіше збираються бажаючі відпочити на свіжому повітрі. Також у ході рейду перевірили стан мінералізованих смуг навколо лісу та наявність шлагбаумів при в’їздах, а також інформаційних стендів. Перевірили і пожежний інвентар, який постійно поповнюється новими одиницями.






Приємно відзначити, що відвідувачі цього лісового масиву обирають безпечний спосіб відпочинку – переважно проводять пікніки на спеціально відведених рекреаційних зонах та відвідують звіринець, що є на території лісництва. Але представники Служби порятунку нагадали відпочивальникам, що вони повинні свідомо ставитися до пожежної безпеки, адже саме з вини людей найчастіше виникають загоряння: розпалене і забуте після відпочинку непогашеним багаття, кинутий недопалок чи сірник - достатньо однієї іскри, щоб безжальний вогонь поглинув сотні квадратних метрів лісових насаджень.  

На цьому рейдові перевірки не завершуються, адже попереджувати пожежі у лісі необхідно усім разом.


3031Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: