Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: сайт Кіровоградської ОДА
Дата: 23 червня 2015
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2015/06/23/sergii-kuzmenko-tarifna-politika-v-oblasti-u-sferi-pasazhirskih-perevezen-mae-vidpovidati-realijam-sogodennja.htm
суспільство, 23 червня 2015

Сергій Кузьменко: тарифна політика в області у сфері пасажирських перевезень має відповідати реаліям сьогодення

сайт Кіровоградської ОДА


Під час апаратної наради в облдержадміністрації розглянуто питання про тарифи в області на перевезення пасажирів автобусними маршрутами загального користування. Заступник директора департаменту інфраструктури та промисловості Володимир Слінченко нагадав, що 25 грудня 1996 року постановою Кабінету Міністрів № 1548 "Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)" було запроваджено норму щодо регулювання (встановлення) органами виконавчої влади тарифів на перевезення пасажирів на приміських та міжміських внутрішньообласних автобусних маршрутах. 


З огляду на це, розпорядженням голови Кіровоградської обласної державної адміністрації від 31 грудня 2013 року № 635-р затверджено тариф на перевезення пасажирів у розмірі 30 копійок за один кілометр проїзду.

Така норма діяла до квітня нинішнього року. З квітня, відповідно до постанови Кабінету Міністрів від 25 березня ц.р. № 240 "Про внесення змін у додаток до постанови Кабінету Міністрів України від 25 грудня 1996 р. № 1548", зазначене положення з тексту постанови уряду № 1548 виключене.


Тобто, на сьогодні відсутні правові підстави для прийняття органами виконавчої влади рішень щодо регулювання (встановлення) тарифів на проїзд у приміських та міжміських внутрішнообласних маршрутах. Таке регулювання має здійснюватись відповідно до вищезазначених нормативно-правових актів.

Разом з тим, перевізники області повинні надавати послуги з перевезення пасажирів за економічно обгрунтованими тарифами, розрахованими відповідно до Методики розрахунку тарифів на послуги пасажирського автомобільного транспорту, затвердженої наказом Міністерства транспорту і зв’язку від 17 листопада 2009 року № 1175.


Як зазначив Володимир Слінченко, на даний час вартість проїзду на приміських та міжміських маршрутах загального користування є вільною, перевізники визначають її самостійно. На Кіровоградщині розміри тарифів встановлено в межах 30-55 копійок за кілометр проїзду.

З метою недопущення соціальної напруги серед жителів області, які користуються приміськими та міжміськими автобусами, забезпечення стабільності, прозорості та прогнозованості тарифів, 22 травня до Міністерства інфраструктури направлено лист з проханням ініціювати внесення змін до постанови Кабінету Міністрів від 3 грудня 2008 року № 1081 "Про затвердження Порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування". Суть майбутніх змін – одним з головних критеріїв під час вибору перевізника має стати цінова політика.


Володимир Слінченко повідомив, що 8 червня поточного року видано розпорядження голови обласної державної адміністрації за № 223 "Про внесення змін до розпоряджень голови облдержадміністрації від 23 квітня 2009 року № 227-р та від 30 травня 2013 року № 277-р". Цим документом внесено зміни до Примірного договору про перевезення пасажирів на внутрішньообласному автобусному маршруті, суть яких полягає в тому, що перевізник здійснює перевезення пасажирів за економічно обгрунтованими тарифами, розрахованими відповідно до вищезгаданої Методики. Про зміну вартості проїзду, з економічним обгрунтуванням тарифів, він інформує у триденний термін відповідний орган влади, що є організатором конкурсу на пасажирські перевезення.


Департаментом інфраструктури та промисловості облдержадміністрації, за словами його керівника, проводиться робота з перевізниками щодо надання їм допомоги у розрахунку обгрунтованих тарифів.

– Ми працюємо з кожним перевізником і знаходимо порозуміння, – зазначив Володимир Слінченко. – На даний час тариф на перевезення не перевищує 45 копійок за кілометр проїзду. Департамент і надалі триматиме питання на постійному контролі, аби тариф не зростав.


Голова обласної державної адміністрації Сергій Кузьменко констатував, що зі зміною законодавства у місцевої влади залишається все менше впливу на формування цінової політики у сфері пасажирських перевезень. В той же час, наголосив він, ми не можемо залишити людей один на один з перевізниками. Не секрет, що рішення, які ті приймають, не завжди обгрунтовані з фінансової точки зору, а тому не можуть бути нормально сприйняті людьми. Доходи населення, на жаль, не збільшуються в таких же пропорціях.


Тож департаменту інфраструктури потрібно продовжувати працювати з перевізниками, з райдержадміністраціями та міськвиконкомами, аби це питання ними теж контролювалося. Тарифна політика в області у сфері пасажирських перевезень повинна відповідала реаліям сьогодення. При всіх затратах, які мають перевізники, вони в той же час мусять розуміти: сьогодні не можна значно піднімати ціни на квитки, оскільки у людей просто немає можливості оплачувати таку їх вартість.


3295Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: