Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: сайт Кіровоградської ОДА
Дата: 19 червня 2015
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2015/06/19/kirovogradschini-neobhidno-nadoluzhuvati-robotu-z-priznachennja-subsidii-za-sproschenim-porjadkom.htm
суспільство, 19 червня 2015

Кіровоградщині необхідно надолужувати роботу з призначення субсидій за спрощеним порядком

сайт Кіровоградської ОДА


Заступник голови облдержадміністрації Віта Атаманчук у режимі оn-line провела нараду з представниками райдержадміністрацій щодо надання житлових субсидій за новим спрощеним порядком.


Новий спрощений порядок призначення субсидій розпочав діяти з 1 травня поточного року, службам соцзахисту для призначення субсидій за цим порядком відведено 2 місяці. Як дана робота налагоджена в області якраз і було проаналізовано під час наради. Інформував з цього приводу директор департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Олександр Догаров. Він не приховував той факт, що Кіровоградщина має не найкращі показники по кількості призначених субсидій.


Директор обласного департаменту соцзахисту повідомив, що станом на 15 травня, а це була перша звітна дата, всього на призначення субсидії надійшло 26587 заяв, а призначено було лише для 95 домогосподарств у Маловисківському, Гайворонському і Голованівському районах. Всі інші території цей процес на той час навіть і не розпочинали. Серед головних причин, що пояснювали таку картину – проблеми із електронною програмою, яка опрацьовує заяви.

Саме в автоматичному режимі мали б бути призначені майже 38 тис. субсидій, адже станом на 12 червня заяв уже надійшло 48406. Однак і досі показники призначення вкрай низькі – наразі субсидію отримують 7710 домогосподарств, а це 10%. В той час як середній показник призначення по Україні становить 37%.

Олександр Догаров відзначив за виконувану роботу Бобринецький і Вільшанський райони. А от серед аутсайдерів він назвав Добровеличківський, Ульяновський та Знам'янський райони.


Про те, що область показує повільні темпи по призначенню субсидій йшлося і на колегії профільного Міністерства, про що повідомила заступник голови ОДА. Для виправлення ситуації і надолуження показників залишилося усього 2 тижні. 


Відповідні вимоги і завдання стоять тепер не лише перед територіальними службами соцзахисту, а й перед керівництвом районів. Саме голови РДА та їх профільні заступники мають включитися в процес і активно контролювати його. Хоча б тимчасові рішення для таких проблем, що гальмують роботу з призначення субсидій, як-то брак кадрів чи застаріла техніка, можна вирішити, заручившись підтримкою інших відділів та управлінь райдержадміністрацій. Проблему із браком людського ресурсу під час виконання елементарних процесів при опрацюванні заяв зголосився допомогти вирішити і обласний центр зайнятості.


Призначення субсидій – це і політичне питання, адже з яким результатом спрацюють органи влади, відповідне й ставлення отримають від населення, - наголошує Віта Атаманчук.


Під час наради також розглядалися й інші питання соціального захисту населення, зокрема виплата державних допомог чорнобильцям, соціальний захист учасників АТО тощо.


2969Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: